*[Relacja/Samolot] Mustang III (KA 3/2006)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Przesadzacie chłopaki i to zdrowo model z daleka może i wygląda sexy bo mi też sie bardzo podoba, ale z bliska nie jest tak kolorowo (co nie zmienia faktu że też mi sie podoba :P). Niedociągnięcia to moja wina oczywiście. W wycinance drzemie ooogromny potencjał - zresztą wiadomo spod czyjej ręki wyszła Tylko trzeba umieć go wykorzystać.
Sorry za głębię ale więcej ostrości juz nie dało rady.
Te elementy łączące kadłub ze statecznikami były dość trudne. Trzeba sie było dobrze przyłożyć do formowania, no i cyjanoglut sie przydał.
Linie podziału do normalnego światła:
Nie wiedizałem za bardzo jak tą część uformować (ta na której jest ostrość). Teraz wydaje mi sie że dobrze by było porobić nacięcia od strony płata i kadłuba.
Chciałem sobie zrobić do tego wybijak ale nie dostałem takiej igły wszystko dziobane AK3:
Fajny pomysł z tymi goleniami podwoźa:
Jeszcze raz dzięki za ciepłe słowa. Miło mi tym bardziej, że padają ze słów Takich modelarskich Gigantów jak Wy.
pozdrawiam
Sorry za głębię ale więcej ostrości juz nie dało rady.
Te elementy łączące kadłub ze statecznikami były dość trudne. Trzeba sie było dobrze przyłożyć do formowania, no i cyjanoglut sie przydał.
Linie podziału do normalnego światła:
Nie wiedizałem za bardzo jak tą część uformować (ta na której jest ostrość). Teraz wydaje mi sie że dobrze by było porobić nacięcia od strony płata i kadłuba.
Chciałem sobie zrobić do tego wybijak ale nie dostałem takiej igły wszystko dziobane AK3:
Fajny pomysł z tymi goleniami podwoźa:
Jeszcze raz dzięki za ciepłe słowa. Miło mi tym bardziej, że padają ze słów Takich modelarskich Gigantów jak Wy.
pozdrawiam
- Krzysiek D
-
Śikor masz dużo racji. Zakładajac, że natłaczam linię 0,2 mm to po przeniesieniu jej do skali 1:1 da ona wymiar 6,6 mm. Czyli trochę za dużo, nie ?
Coś tam przybyło, ale nie kleiłem chyba od czerwca:
Kolejna porcja fot dopiero we wrześniu, bo pewnie wtedy znajdę czas na klejenie. A ciśnienie na cięcie rośnie, rośnie
* Racja Rowin
Coś tam przybyło, ale nie kleiłem chyba od czerwca:
Kolejna porcja fot dopiero we wrześniu, bo pewnie wtedy znajdę czas na klejenie. A ciśnienie na cięcie rośnie, rośnie
* Racja Rowin
Ostatnio zmieniony ndz sie 12 2007, 17:37 przez Grabciu, łącznie zmieniany 1 raz.
6,6 mm nie cm
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
Piotr Rowiński
Ładny
zapraszam z nim do Lublina, może w tydzień się wyrobisz i skończysz go budować daleko nie masz więc się nie wymiguj, a Twoje modele byłyby ciekawym uzupełnieniem, tym bardziej że morana na żywo jeszcze nie widziałem
Zapraszam!!!!
zapraszam z nim do Lublina, może w tydzień się wyrobisz i skończysz go budować daleko nie masz więc się nie wymiguj, a Twoje modele byłyby ciekawym uzupełnieniem, tym bardziej że morana na żywo jeszcze nie widziałem
Zapraszam!!!!
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
Piotr Rowiński
F4U Corsair
Piotr Rowiński