[Relacja] MALBORK - GPM 1:500
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[Relacja] MALBORK - GPM 1:500
Witam wszystkich.
Już od dłuższego czasu uważnie śledzę poczynania forumowiczów i w końcu nadszedł czas abym i ja coś pokazał.
Padło na Malbork, średniowieczny zamek krzyżacki. Myśle, że każdy choć troszkę o tej pięknej, potężnej budowli słyszał.
Co do samej wycinanki to jest jej sporo więc będzie nad czym siedzieć
Z racji tego, że jest to mój debiut architektoniczny ( nie licząc domków z kart) postanowiłem nie wybiegać przed instrukcje i budować model krok po kroku zgodnie z zaleceniami.
Budowę zaczynamy od zamku wysokiego, którego stan na dzień dzisiejszy wygląda następująco:
Napisałbym coś jeszcze ale za bardzo nie wiem co
W każdym bądź razie, jeżeli są jakieś pytania to śmiało je zadawać.
CDN ...
Już od dłuższego czasu uważnie śledzę poczynania forumowiczów i w końcu nadszedł czas abym i ja coś pokazał.
Padło na Malbork, średniowieczny zamek krzyżacki. Myśle, że każdy choć troszkę o tej pięknej, potężnej budowli słyszał.
Co do samej wycinanki to jest jej sporo więc będzie nad czym siedzieć
Z racji tego, że jest to mój debiut architektoniczny ( nie licząc domków z kart) postanowiłem nie wybiegać przed instrukcje i budować model krok po kroku zgodnie z zaleceniami.
Budowę zaczynamy od zamku wysokiego, którego stan na dzień dzisiejszy wygląda następująco:
Napisałbym coś jeszcze ale za bardzo nie wiem co
W każdym bądź razie, jeżeli są jakieś pytania to śmiało je zadawać.
CDN ...
Witam ponownie.
Czas na kolejną porcje doniesień z placu budowy.
Robota się troche opóźnia a to wszystko przez ten budowlany bum, który skutecznie wymiata hurtownie z materiałów budowlanych. Ale trzeba sobie jakoś radzić.
Po ciężkich, bojach załodze w końcu udało się postawić elewacje zamku wysokiego. Nie było to łatwe przedsięwzięcie gdyż architekci nie ustrzegli się od błędów konstrukcyjnych
Do pracy teraz zabierają się dekarze, a mają co robć.
Wstępnie udało im się zmontować konstrukcję dachu północnego skrzydła, które zostanie zamontowane po zaopatrzeniu go w liczne świetliki.
Z takich technicznych spraw, to do retuszu malarze używają skruszonej suchej pasteli z odrobiną wody, nakładanej pędzlem co daje wysoce zadowalający efekt.
Wszelkie pytania, sugestie, porady i krytyki prosze kierowac do głównego Inżyniera
Czas na kolejną porcje doniesień z placu budowy.
Robota się troche opóźnia a to wszystko przez ten budowlany bum, który skutecznie wymiata hurtownie z materiałów budowlanych. Ale trzeba sobie jakoś radzić.
Po ciężkich, bojach załodze w końcu udało się postawić elewacje zamku wysokiego. Nie było to łatwe przedsięwzięcie gdyż architekci nie ustrzegli się od błędów konstrukcyjnych
Do pracy teraz zabierają się dekarze, a mają co robć.
Wstępnie udało im się zmontować konstrukcję dachu północnego skrzydła, które zostanie zamontowane po zaopatrzeniu go w liczne świetliki.
Z takich technicznych spraw, to do retuszu malarze używają skruszonej suchej pasteli z odrobiną wody, nakładanej pędzlem co daje wysoce zadowalający efekt.
Wszelkie pytania, sugestie, porady i krytyki prosze kierowac do głównego Inżyniera
-
Which company makes the paper models of castles
Which company makes the paper models of castles? anyone can advice? especially the Malbork - Zamek Krzyżack, i do not mean sell, but actaly makes? cheers guys...
Romanjurik,
If you’re looking for a publisher, The GMP made that particular kit.
If you’re looking for a publisher, The GMP made that particular kit.
Ostatnio zmieniony ndz sty 20 2008, 22:39 przez Rutek63, łącznie zmieniany 1 raz.
Obraz jest wart tysiąca słów. Model wart jest miliona.
Re: Which company makes the paper models of castles
Hi!romanjurik pisze:Which company makes the paper models of castles? anyone can advice? especially the Malbork - Zamek Krzyżack, i do not mean sell, but actaly makes? cheers guys...
Visit GPM's website (http://www.gpm.pl/) for closer information about their models.