T-34 relacja na przywitanie
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Jak zwykle nie było ostatnio czasu zasiąść przy modelu, ale dzisiaj rano udało mi się wygramolić z łóżka koło 6 (skutecznie pomogło mi w tym moje dziecię) i nieco podziabdziać. Skorupa już otrzymała pancerz, ale o tym później. Na razie zdjęcie elementów waloryzujących do klapy silnika. Nie są "trudne" ale ich retusz może być dla takiego słonia jak ja nie lada wyzwaniem, mówię szczególnie o tym skromnym okrągłym elemencie pośrodku
Może to niezbyt profesjonalnie, ale namieszałem coś z farbek plakatowych. Nie nadaje się zupełnie do malowania większych powierzchni, ale do retuszu krawędzi jest OK.
Ale skoro już mowa o kolorze, to rzeczywiście różnice w odcieniu koloru zielonego na poszczególnych arkuszach są makabryczne. Szczególnie wszystko widać kiedy się całość składa "do kupy".
Ale skoro już mowa o kolorze, to rzeczywiście różnice w odcieniu koloru zielonego na poszczególnych arkuszach są makabryczne. Szczególnie wszystko widać kiedy się całość składa "do kupy".
Ufff..... ale upał! Miejsce do sklejania mam na poddaszu, więc przebywanie tam grozi utratą resztek sił. Od ostatniego razu zaglądałem tak kilkakrotnie, ale nigdy na tak długo jakbym rzeczywiście chciał. "RUDY" zyskał na tym kilka pomniejszych elementów, które prezentuję na fotce.
Pytanie do szpeców od fotografii: "czy zwykła halogenowa żarówka zawsze daje takie żółto-czerwone światło?"
Brak "zwiniętej tulei" w jednym z kompletów "chwytacza zaczepów" to efekt działania mojego smurfa
Pytanie do szpeców od fotografii: "czy zwykła halogenowa żarówka zawsze daje takie żółto-czerwone światło?"
Brak "zwiniętej tulei" w jednym z kompletów "chwytacza zaczepów" to efekt działania mojego smurfa
- Bartosz B.
- x 7
Ustaw odpowiednio balans bieli w aparacie i problem zniknie lub się zminimalizuje.-+TaRoN+- pisze:Pytanie do szpeców od fotografii: "czy zwykła halogenowa żarówka zawsze daje takie żółto-czerwone światło?"
PS. Avatorek faktycznie wypadało by zmniejszyć.
Ostatnio zmieniony czw lip 19 2007, 16:09 przez Piterski, łącznie zmieniany 1 raz.
W budowie: Halny;