Wąż aerograf kompresor
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Wąż aerograf kompresor
Witam
Otrzymałem niedawno kompresor i chciałbym dokupić do niego aero. Proszę poradźcie mi jaki wąż i z jakimi złączkami powinienem kupić aby podłączyć kompresor zakończony złączką 1/8 cala do aerografu.
Z góry dzięki za info.
Otrzymałem niedawno kompresor i chciałbym dokupić do niego aero. Proszę poradźcie mi jaki wąż i z jakimi złączkami powinienem kupić aby podłączyć kompresor zakończony złączką 1/8 cala do aerografu.
Z góry dzięki za info.
Myślę że takiej odpowiedzi udzieli Ci każdy sprzedawca w sklepie z artykułami dla pneumatyki - a jeszcze prędzej Ci będzie chciał sprzedać to co potrzebujesz - dzięki temu będziesz miał załatwioną sprawę "od ręki" i to przez człowieka który się na tym doskonale zna.
Najlepsze modele dopiero przed nami
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
Zlota porada od kopajta.
Poza tym jesli pomyszkujesz troche po Internecie to znajdziesz pelno sklepow, z takim sprzetem.
Wystarczy potem troszke pomyslec:
1/8 cala wyjscie z kompresora (gwint zewnetrzny lub wewnetrzny) tzn. potrzebny "lacznik" odpowiednio z gwintem wewnetrznym lub zewnetrznym 1/8 cala, na ktory z drugiej strony mozna naciagnac zaplanowany waz powietrzny.
Od strony aerografu ta sama procedura.
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz gotowe weze z odpowiednimi koncowkami do Twojego zestawu.
Jesli masz prosty kompresor bez zbiornika wyrownawczego, to warto aby waz byl troszke dluzszy. Unikniesz pulsowania powietrza.
Poza tym jesli pomyszkujesz troche po Internecie to znajdziesz pelno sklepow, z takim sprzetem.
Wystarczy potem troszke pomyslec:
1/8 cala wyjscie z kompresora (gwint zewnetrzny lub wewnetrzny) tzn. potrzebny "lacznik" odpowiednio z gwintem wewnetrznym lub zewnetrznym 1/8 cala, na ktory z drugiej strony mozna naciagnac zaplanowany waz powietrzny.
Od strony aerografu ta sama procedura.
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz gotowe weze z odpowiednimi koncowkami do Twojego zestawu.
Jesli masz prosty kompresor bez zbiornika wyrownawczego, to warto aby waz byl troszke dluzszy. Unikniesz pulsowania powietrza.
Pozdrawiam
erkamo
erkamo
- Bartosz B.
- x 7
Domyslam sie, ze chodzi Ci o model plastikowy. W sprawach kartonu nie wypowiadam sie, bo sie na tym nie znam (teoretycznie powiedzialbym, ze mozna ).Alex pisze:Chciałbym sie was zapytać czy da rade pomalować model farbami plakatowymi albo akwarelami takimi do szkoly.?.
Jak chcesz mozesz sprobowac pomalowac plastik akwarelka lub plakatowka, ale efekt bedzie godny pozalowania.
Aby sie przekonac zrob po prostu probe np. na polowce skrzydla, czy jakims plaskim elemencie. Zobaczysz, ze to nie to czego oczekujesz.
Pozdrawiam
erkamo
erkamo