[zapowiedź] WAK Extra 1/2006 - Tiger (P) - 1:25
Moderatorzy: kartonwork, Tomasz D.
[zapowiedź] WAK Extra 1/2006 - Tiger (P) - 1:25
Za tydzień ukaże się nowy numer WAK Extra - niemiecki czołg ciężki TIGER (P). Skala standardowa 1:25, autor Mariusz Kurzyński, cena 40 zł.
Tygrysek składa się z 19 arkuszy części plus "trochę" instrukcji. W modelu są zamieszcze gąsienice w postaci "drobiazgów", prawdopodobnie wersja "paskowa" będzie do ściągnięcia z naszej strony http://www.wak.pl.
Poniżej trochę z modelu i fotki surówki, którą można było oglądać w Radomiu (biała) i we Wrocławiu (kolor/malowana). Oczywiście kolory na monitorze nie muszą odzwierciedlać kolorów druku
- PITERPANZER
- x 1
Piękny model i bardzo się cieszę,że zostal opracowany i wydany.Po ogladnięciu zdjęć przeglądałem swoje archiwum i raz jeszcze google -grafikę i mam 2 pytania do Autora.
Pierwsze to numer taktyczny i kamuflaż-Skąd wziąłeś taki wzór?
Pytanie drugie dotyczy wzmocnienia na stropie wieży.Na pewno strop występował w pierwszych modelach testowych,a z tego co pamiętam to później użyto wczesnych wież ,takich jak w tygrysie Henscha.Jest to zgodne z tym co można zobaczyć w plastikowych opracowaniach tego pojazdu,choć są też modele ze wzmocnieniem.
Będę wdzięczny za słowo wyjaśnienia,model biorę w ciemno i czekam na wydanie platformy ssys.Razem z hybrydą Panther A z wiezą od Pz IV stanowić bedą dioramę.
Pierwsze to numer taktyczny i kamuflaż-Skąd wziąłeś taki wzór?
Pytanie drugie dotyczy wzmocnienia na stropie wieży.Na pewno strop występował w pierwszych modelach testowych,a z tego co pamiętam to później użyto wczesnych wież ,takich jak w tygrysie Henscha.Jest to zgodne z tym co można zobaczyć w plastikowych opracowaniach tego pojazdu,choć są też modele ze wzmocnieniem.
Będę wdzięczny za słowo wyjaśnienia,model biorę w ciemno i czekam na wydanie platformy ssys.Razem z hybrydą Panther A z wiezą od Pz IV stanowić bedą dioramę.
Model świetnie by pasował do mojego Rudzielca, ale obawiam się że cena może go skreślić już na starcie
ZapraszamŚwiat z kartonu