przyjemnie wygląda Twój modelik, a co do tych kul ... pierwsze co mi wpadło na myśl to łożyska ... myślę że w rowerowym bez problemu dostaniesz to co potrzebujesz. drugim moim pomysłem są kulki-naboje do pistoletów zabawek, takie żółte,kiedyś była moda na to
Mephist pisze:pierwsze co mi wpadło na myśl to łożyska ... myślę że w rowerowym bez problemu dostaniesz to co potrzebujesz. drugim moim pomysłem są kulki-naboje do pistoletów zabawek, takie żółte,kiedyś była moda na to
Co do kulek to ich wielkość wynosi 6mm więc 3x za dużo jak dla Bartosza ;]. A jeśli chodzi o łożyska to takich małych chyba nie znajdzie, aczkolwiek w tym temacie jestem słabo doinformowany. Czekam na dalszą część relacji.
OK temat kul zamknięty, dzięki za rady, użyłem wkładu do pochłaniania wilgoci. Adeks kulki z łożyska napewno bym dostał lecz trzeba by było poszukać po sklepach
To już kolejna długa przerwa w relacji, a to dopiero początek budowy. Po powrocie z pracy zabrałem się za szkielet masztu tak to wygląda na dzień dzisiejszy.
Żebra kratownic podklejone na kartce z bloku technicznego i wzmocnione cyjanokrylem.