Do zmywania.
Do rozcieńczania Pactry i Aeromastera [poza słoiczkami, oczywiście], zdarzyło mi się używać zwykłej wody z kranu [aczkolwiek ze studni głębinowej, nie z wodociągu].
Pactra bardzo dobrze schodzi pod zwyklym zmywaczem do paznokci(wybróbowane) . Kosztuje niewiele i nie jest chyba tak szkodliwe... a czysci dokladnie...
Do rozcieczania pactry uzywalem wody ale gorącej prosto z ognia i rozpuszcza doskonale nawet zaschniete farbki.
No to moze ja
Marcin: marki konkretnej Ci nie podam, bo nie pamietam, ale jest jeden taki bardzo popularny (w hipermarketach, sklepach kosmetycznych i chemicznych) zmywacz do paznokci. W szklanej buteleczce, z charakterystycznymi spiralnymi wybrzuszeniami na powierzchni (jakbym byl w domu wrzucilbym zdjecie). Ja wiem, gdzies ze 20 ml, z czerwonymi nakretkami, na butelce jest mala okragla naklejka z napisem "Zmywacz do paznokci". Czasem jest bezacetonowy (z wiesiolkiem) a czasem po prostu acetonowy.
Pozdrawiam
Lukasz
A nie zniszczy on plastiku??? Sorry za ignoranctwo ale jedyne co wiem na temat zmywaczy do paznokci to to, ze smierdzi. Mam model do wyczyszczenia. Paromiesieczna kapiel w krecie nie przyniosla spodziewanych rezultatow a na 5 czy 10 litrow DOT4 zal kasy...
Plastiku nie niszczy... Moje tanki przechodzily zmiane malowania ze trzy razy i zaden sie nie zniszczyl od tego zmywacza... A taki zmywacz to w kosmetycznym ja kupilem taki za (1,80 zł). jakies 150ml jest w nim taki najtanszy.