T-34 relacja na przywitanie
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Camel .... jesteś wielki!!!!
Zdecydowałem się na to 3 rozwiązanie, głównie z braku miejsca, oraz z uwagi na jego uniwersalność i przenośność. Włączyłem modelarskiego McGaywera, i po kilku minutach z tego co się wokół mnie walało miałem coś takiego:
Efekt, chociaż muszę przyznać że do tematu podchodziłem nieco sceptycznie, mile mnie zaskoczył:
Zdecydowałem się na to 3 rozwiązanie, głównie z braku miejsca, oraz z uwagi na jego uniwersalność i przenośność. Włączyłem modelarskiego McGaywera, i po kilku minutach z tego co się wokół mnie walało miałem coś takiego:
Efekt, chociaż muszę przyznać że do tematu podchodziłem nieco sceptycznie, mile mnie zaskoczył:
ZapraszamŚwiat z kartonu
Przeglądałem dzisiaj allegro i wpadłem na takie coś.
Ma ktoś opinie na temat tego typu urządzeń, warto/nie warto, plusy/minusy. Pewnie się na to zdecyduję, ale w tej chwili budżet jest ostro na minusie, więc pewnie będzie to musiało poczekać.
Acha, jak ktoś ma coś w tym stylu, to jak takie ono wpływa na zoom ?
Ma ktoś opinie na temat tego typu urządzeń, warto/nie warto, plusy/minusy. Pewnie się na to zdecyduję, ale w tej chwili budżet jest ostro na minusie, więc pewnie będzie to musiało poczekać.
Acha, jak ktoś ma coś w tym stylu, to jak takie ono wpływa na zoom ?
ZapraszamŚwiat z kartonu
Z soczewkami makro jest tak, że to jest zawsze dodatkowa warstwa szkła przed obiektywem, więc i pogorszenie obrazu. Jednakże w kompaktach nie ma innego sposobu na makro. Ludzie tego używają i sobie chwalą, a nie są to jakieś niesamowite pieniądze. Osobiście uważam że to nie jest zły pomysł
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podczas gdy technicy szlifują podwozie, inżynierowie pracują nad usprawnieniem konstrukcji gąsienic. Projekt który powstał zakłada, że zamiast doklejania żeberek, można je po prostu wyprasowywać. Powstała pierwsza przeznaczona to tego "prasa": , niestety nie spelniła pokładanych w niej nadziei . świetnie odciska żeberka "wzdłużne", natomiast poprzeczne są prawie że nie zauważalne.
Mała burza mózgów, i powstał nowy projekt, ale z jego wykonaniem będę musiał poczekać do jutra....
Mała burza mózgów, i powstał nowy projekt, ale z jego wykonaniem będę musiał poczekać do jutra....
ZapraszamŚwiat z kartonu
- MarcinKowalski
Witam
Obserwuje relacje , bardzo mi sie podoba .
Czterech Pancernych w TV , dzieci nie odrywają oczu od filmu .
Postanowiłem zakupić : Mały Modelarz czołg średni T-34/85 RUDY 1:25
Zaczynam kleić i chciałem zrobić pojedyncze ogniwka , chce przynajmniej spróbować czy dostane , jak to jest możliwe projekt takich ogniwek , albo gdzie szukać takiego projektu ?
Pozdrawiam Marcin
Obserwuje relacje , bardzo mi sie podoba .
Czterech Pancernych w TV , dzieci nie odrywają oczu od filmu .
Postanowiłem zakupić : Mały Modelarz czołg średni T-34/85 RUDY 1:25
Zaczynam kleić i chciałem zrobić pojedyncze ogniwka , chce przynajmniej spróbować czy dostane , jak to jest możliwe projekt takich ogniwek , albo gdzie szukać takiego projektu ?
Pozdrawiam Marcin
Proszę bardzo
http://fk.konradus.com/modele/modele.php
http://fk.konradus.com/modele/modele.php
O soczewkach makro rozmawialiśmy tutaj.
Co do zoomu, to pewnie zależy, w jakiej odległości od obiektywu będzie zamontowana soczewka... U mnie różnica skrajnych ogniskowych się zmniejszyła.
To zdjęcie zrobiłem z soczewką +10.
A ten patent na lampę błyskową przydaje się zwłaszcza przy fotografowaniu owadów, bo one zwykle nie chcą stać w miejscu.
Co do zoomu, to pewnie zależy, w jakiej odległości od obiektywu będzie zamontowana soczewka... U mnie różnica skrajnych ogniskowych się zmniejszyła.
To zdjęcie zrobiłem z soczewką +10.
A ten patent na lampę błyskową przydaje się zwłaszcza przy fotografowaniu owadów, bo one zwykle nie chcą stać w miejscu.
Moim skromnym zdaniem musisz wyczuć na jakiej odległości twój pstrykacz łapie ostrość i pstrykać takie foty przy największej rozdzielczości. Potem kadrujesz to dowolnym programem i wychodzi git.
Zaglądnij do mnie viewtopic.php?t=11467
tu możesz zobaczyć jak to wychodzi. Pstrykam przy normalnej lampce 100W.
a jeszcze ważna sprawa to jak największa przysłona tak by głębia była jak największa.
No i może przy ciepłym świetle warto zastanowić się nad zimnym tłem.
Zaglądnij do mnie viewtopic.php?t=11467
tu możesz zobaczyć jak to wychodzi. Pstrykam przy normalnej lampce 100W.
a jeszcze ważna sprawa to jak największa przysłona tak by głębia była jak największa.
No i może przy ciepłym świetle warto zastanowić się nad zimnym tłem.
karton karton karton