*[Relacja/Czołg] T34/76 od AH
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Cześć.
Dzisiaj drobnicy ciąg dalszy.
Powstało wyposażenie strzelca-radiotelegrafisty.
Na zdjęciu: generatory, radiostacje i wyposażenie elektryczne. Dodatkowo osłony osi kół jezdnych i przekładnie sterujące kołami napinającymi.
Uwaga. Osłony osi kół jezdnych, a właściwie cz.157a pozbawiona jest nadruku.
Boczna ściana mechanika-kierowcy. Zawiera: tablice rozdzielczą, reduktor, smarownicę oraz zegary.
No to do następnego razu…
Dzisiaj drobnicy ciąg dalszy.
Powstało wyposażenie strzelca-radiotelegrafisty.
Na zdjęciu: generatory, radiostacje i wyposażenie elektryczne. Dodatkowo osłony osi kół jezdnych i przekładnie sterujące kołami napinającymi.
Uwaga. Osłony osi kół jezdnych, a właściwie cz.157a pozbawiona jest nadruku.
Boczna ściana mechanika-kierowcy. Zawiera: tablice rozdzielczą, reduktor, smarownicę oraz zegary.
No to do następnego razu…
Hhhhmmmm.......no no cóż mogę powiedzieć.......
Już zaczynałem wierzyć, że nieźle mi idzie, ale jak zobaczyłem co ty tu wyczyniasz to wróciłem z marzeniami na ziemię
Szczególnie wentylator był imponujący no i silnik.....aaaaaaa co tak będę wymieniał ...normalnie szok
Pozdrawiam i zapisuję się do twoich podglądaczy
Już zaczynałem wierzyć, że nieźle mi idzie, ale jak zobaczyłem co ty tu wyczyniasz to wróciłem z marzeniami na ziemię
Szczególnie wentylator był imponujący no i silnik.....aaaaaaa co tak będę wymieniał ...normalnie szok
Pozdrawiam i zapisuję się do twoich podglądaczy
karton karton karton
-
- x 1
Cześć.
Co do czasu, to godzinka, czasem dwie dziennie.
Bartelemi - U ciebie też jest super. Czekam na efekt końcowy.
A teraz jedziemy dalej z drobnicą.
Na zdjęciach: Butle z tlenem, pedały hamulców, pompa ręczna, pedał gazu, dźwignia zmiany biegów, dźwignie sterujące układu napędowego.
Z butli jestem średnio zadowolony. Od siebie dodałem tylko sprężynki przy dźwigniach sterujących.
To tyle na dziś.
Do usłyszenia…
Co do czasu, to godzinka, czasem dwie dziennie.
Bartelemi - U ciebie też jest super. Czekam na efekt końcowy.
A teraz jedziemy dalej z drobnicą.
Na zdjęciach: Butle z tlenem, pedały hamulców, pompa ręczna, pedał gazu, dźwignia zmiany biegów, dźwignie sterujące układu napędowego.
Z butli jestem średnio zadowolony. Od siebie dodałem tylko sprężynki przy dźwigniach sterujących.
To tyle na dziś.
Do usłyszenia…
Jeżeli butle już przykleiłeś to nic się nie zrobi, ale akurat przy butlach może warto było pomyśleć o ich malowaniu?
Nie że mi sie nie podobają, są super i zdaje sobie sprawę jak ciężko kleić te drobiazgi gdzie grubość kartonu urasta do rangi problemu.
Nie że mi sie nie podobają, są super i zdaje sobie sprawę jak ciężko kleić te drobiazgi gdzie grubość kartonu urasta do rangi problemu.
W budowie: Halny;
Cześć wszystkim
Dzisiaj przedstawiam fotele oraz magazynki.
Wykonaniem tych elementów zakończyłem budowę wnętrza. Co obrazują fotki następne fotki.
Piterski powiedz coś więcej o tym sposobie. Wymagane malowanie całego elementu? Pewnie glut, szlif i malowanie. Na malarza to się nie nadaję , co widać choćby po retuszu. Jeszcze nie opanowałem klejenia takich elementów jak butle.
Ale co tam butla. Pojawił się poważniejszy błąd. Gigantyczna szpara.
Musze to jakoś zasłonić.
No to do następnego posta.
Dzisiaj przedstawiam fotele oraz magazynki.
Wykonaniem tych elementów zakończyłem budowę wnętrza. Co obrazują fotki następne fotki.
Piterski powiedz coś więcej o tym sposobie. Wymagane malowanie całego elementu? Pewnie glut, szlif i malowanie. Na malarza to się nie nadaję , co widać choćby po retuszu. Jeszcze nie opanowałem klejenia takich elementów jak butle.
Ale co tam butla. Pojawił się poważniejszy błąd. Gigantyczna szpara.
Musze to jakoś zasłonić.
No to do następnego posta.
Ciekawi mnie faktura foteli. To oryginał z wycinanki czy własna twórczość?
W każdym razie efekt jest zacny!
W każdym razie efekt jest zacny!
ZapraszamŚwiat z kartonu