Ciekawy model, i ja przymierzam się do zakupu tego modelu. Widzę że posiadasz zestaw tnący z Conrada Oddal trochę aparat przy robieniu zdjęć to wtedy będzie lepsza ostrość.
witam ponownie:)
Mam mały zastój w pracy, ale jest on spowodowany szkołą. Nie mam nawyku śpieszyć się przy klejeniu modelów. Wole robić powoli, a dokładnie:)
Mam nadzieję, że weekend przyniesie jakieś rezultaty:D
a to fotki z wczoraj i przedwczoraj
Szkoda tylko ze nie można skomentować Twojej pracy bo .... nic na zdjęciach nie widać, mam jednak nadzieję że ich jakość się polepszy, bo teraz to jednie widać że kleisz coś czarnego ....
i jestem z powrotem
dziś mam do zaprezentowania zdjęcia-wydaje mi sie w lepszej jakości
teraz może wreszcie coś widać:D
modelik pomalowałem chyba będzie dało się zauważyć...
praca idzie powoli...ale idzie:)
tyle zrobiłem wczoraj...
zastanawiam się czy warto robić te siłowniki ("trudne do wykonania,w modelu niewidoczne") może ma ktoś doświadczenia z tego i podpowie czy sie opłaca??:>
Jeżeli chodzi o siłowniki skrętu, to rzeczywiście w modelu pozostaną niewidoczne. Ich wykonanie (przy wyborze opcji ruchomej) jest dość trudne. Poradzą sobie z tym modelarze naprawdę doświadczeni. Spróbuj zrobić jeden - jeżeli wyjdzie to próbuj następne. Jeżeli nie wyjdzie - spokojnie z nich zrezygnuj.
Odnośnie siłowników skrętu to powiem tak: nie jestem doświadczonym "modelarzem" (4 skończone modele) ale zrobiłem te siłowniki i dały mi one dużo radości. Naprawdę jak je zrobisz to poczujesz jakbyś budował prawdziwy dźwig .... namawiam do próby.