*[Relacja/Budynek] Zamek w Malborku z GPMu
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Relacja/Budynek] Zamek w Malborku z GPMu
Witam ponownie w mojej drugiej relacji
Tym razem wybrałam model zamku krzyżackiego w Malborku w skali 1:500 jest to wznowienie z 2007 roku. Na pierwszy rzut oka wycinanka jest trudniejsza od poprzednich budowli które kleiłam chociażby samą pracochłonnością jak i rozmiarami
Długość ............50 cm
Szerokość..........35 cm
Wysokość...........17 cm.
Zamówiłam podstawkę u stolarza o wymiarach 50x35 i grubości 18mm, Grubość taka ponieważ w poprzednim zamku podstawka pod wpływem wody wygięła się w ładną literę U, tutaj nic takiego nie powinno się stać tym bardziej że również zamierzam „posadzić trawę, drzewa” oraz podsypać piaskiem.
Na razie zabrałam się za konstrukcje Zamku Wysokiego
Zapraszam do śledzenia postępów z moich prac
Tym razem wybrałam model zamku krzyżackiego w Malborku w skali 1:500 jest to wznowienie z 2007 roku. Na pierwszy rzut oka wycinanka jest trudniejsza od poprzednich budowli które kleiłam chociażby samą pracochłonnością jak i rozmiarami
Długość ............50 cm
Szerokość..........35 cm
Wysokość...........17 cm.
Zamówiłam podstawkę u stolarza o wymiarach 50x35 i grubości 18mm, Grubość taka ponieważ w poprzednim zamku podstawka pod wpływem wody wygięła się w ładną literę U, tutaj nic takiego nie powinno się stać tym bardziej że również zamierzam „posadzić trawę, drzewa” oraz podsypać piaskiem.
Na razie zabrałam się za konstrukcje Zamku Wysokiego
Zapraszam do śledzenia postępów z moich prac
- Bartosz B.
- x 7
To ja sobie wezmę lunetę Jak pierwsze rzędy zajęte
W budowie:
Christie 1921, HMS Victory, MM Chwilowa przerwa
Skończone:
Budynek bliźniaczy, 4TP (PZInż.140) MM
Christie 1921, HMS Victory, MM Chwilowa przerwa
Skończone:
Budynek bliźniaczy, 4TP (PZInż.140) MM
Prac ciąg dalszy nad zamkiem wysokim, wkleiłam ściany oraz okna,
które przyniosły mi trochę problemów ze względu na brak widocznych linii gięcia.
Po wklejeniu ścian zajęłam się dachem tu nie było żadnych problemów.
Już teraz "posadziłam trawę " ponieważ później nie będzie dostępu do tych miejsc.
Cieszę się ze od razu relacja przyciągnęła tylu odwiedzających co do tych rzędów to się nie pchające na pewno starczy miejsca
dla wszystkich hihihih
które przyniosły mi trochę problemów ze względu na brak widocznych linii gięcia.
Po wklejeniu ścian zajęłam się dachem tu nie było żadnych problemów.
Już teraz "posadziłam trawę " ponieważ później nie będzie dostępu do tych miejsc.
Cieszę się ze od razu relacja przyciągnęła tylu odwiedzających co do tych rzędów to się nie pchające na pewno starczy miejsca
dla wszystkich hihihih
ja widziałam, biegiem po miotełkę i posprzątać mi tuRogacz pisze:Wysypało mi się trochę popcornu w drugim rzędzie (na szczęście nikt nie widział :P)
Prace na dachami zamku wysokiego nadal trwają muszę jeszcze tylko wkleić świetliki i kominy i będę mogła przejść do dalszej części budowy.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27 2008, 22:09 przez Iza M., łącznie zmieniany 1 raz.