W taki sposób można robić wszelkiego rodzaju inne rzeczy np:
Kiedyś robiłem taki mostek siatkowany. Więc procedura jak wyżej a potem grubszy drut wysmarowałem klejem i przyłożyłem na końcach gdzie druty się krzyżują, w ten sposób uzyskałem ramkę wypełnioną siatką i się nie rozleci
Święta i po świętach z powodu choroby filipa myślałem, że coś więcej pokleje ale tu małe rozczarowanie.
Zabrałem się za wieżyczki artylerii 25 mm i muszę powiedzieć, że strach mnie ogarnął jak zobaczyłem ile roboty będzie
Dla niewtajemniczonych takich wieżyczek jest 24 szt. Tę pierwszą kleiłem 1 godz.
Pozostaje mieć nadzieje, że następne sklei się szybciej Przez święta powycinałem tylko detale.......a gdzie posklejać
wieżyczki poczekają będę kleił je sukcesywnie po 4 może 5 dziennie.
Teraz postanowiłem odpocząć od spraw morskich i zrelaksować się klimatem lotniczym. Wszak okręt łączy wszystkie rodzaje działów począwszy do pływania, artylerii no i lotnictwa
Na pierwszy ogień poszedł jeden z samolotów :
Jest to 3 osobowy dolnopłat E13A (Jake).
Na okręcie znajdowało się max 6-7 szt samolotów. Ten samolot był mocniejszy i miał większy zasięg do 2600km pułap 8000m
Niestety cudów nie będzie ale będzie za to samolocik troszkę mniejszy od poprzedniego i jest to F1M (Pete) miał mniejszą masę i większy pułap choć mniejszy zasięg.