*[Relacja/Czołg] T34/76 od AH
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Cześć.
Po tych postach, zostałem porządnie zmotywowany, co zaowocowało postępem w budowie. Teraz czeka mnie najgorsze – buty . Co do nauki to niema się czego bać, uczyć się będę do końca życia, czyli bardzo długo……
Jedziemy dalej ze skarpetkami. Poniżej fotki ostatnich kółeczek.
Pamiątkowe zdjęcia wszystkich. Do poprzednich dorobiłem nity. Gdzieniegdzie brakuję jeszcze retuszu, ale to się zmieni, jak zrobię gąski.
A tak to wygląda na modelu(jeszcze bez kleju). Brakuję tylko kołpaków, które dorobię po gąsieniczkach.
To do zobaczenia.
PS. Trzymajcie się ciepło bo zima idzie. Wesołych świąt dla wszystkich życzę, oraz idealnie wykonanych modeli.
PS2. Hm… jak patrzę za okno(bardzo rzadko), to chyba w śmigus dyngus zamiast wodą, będziemy rzucać się kostkami lodu.
Po tych postach, zostałem porządnie zmotywowany, co zaowocowało postępem w budowie. Teraz czeka mnie najgorsze – buty . Co do nauki to niema się czego bać, uczyć się będę do końca życia, czyli bardzo długo……
Jedziemy dalej ze skarpetkami. Poniżej fotki ostatnich kółeczek.
Pamiątkowe zdjęcia wszystkich. Do poprzednich dorobiłem nity. Gdzieniegdzie brakuję jeszcze retuszu, ale to się zmieni, jak zrobię gąski.
A tak to wygląda na modelu(jeszcze bez kleju). Brakuję tylko kołpaków, które dorobię po gąsieniczkach.
To do zobaczenia.
PS. Trzymajcie się ciepło bo zima idzie. Wesołych świąt dla wszystkich życzę, oraz idealnie wykonanych modeli.
PS2. Hm… jak patrzę za okno(bardzo rzadko), to chyba w śmigus dyngus zamiast wodą, będziemy rzucać się kostkami lodu.
- Krzysiek D
Siemka.
Pora od opajęczyć ten temat.
Brak odzewu nie oznaczał wstrzymania prac, co najwyżej spowolnienie.
Trochę to trwało, ale wreszcie udało się skończyć buciki, czyli gąsienice sztuk dwie. Klejenie tych gąsienic to strasznie monotonna praca. Poniżej raport z kolejnych etapów.
Na początek powstawały ogniwka z otworkami. 80 szt.
Potem ogniwka bez otworków. 80 szt.
Następnie łączenie gąsienicy.
Zęby. 80 szt.
A na sam koniec kompletne gąsienice. 2 szt.
Jak zrobię kołpaki na koła, to będą fotki czołgusia z założonymi gąskami.
To do usłyszenia...
Pora od opajęczyć ten temat.
Brak odzewu nie oznaczał wstrzymania prac, co najwyżej spowolnienie.
Trochę to trwało, ale wreszcie udało się skończyć buciki, czyli gąsienice sztuk dwie. Klejenie tych gąsienic to strasznie monotonna praca. Poniżej raport z kolejnych etapów.
Na początek powstawały ogniwka z otworkami. 80 szt.
Potem ogniwka bez otworków. 80 szt.
Następnie łączenie gąsienicy.
Zęby. 80 szt.
A na sam koniec kompletne gąsienice. 2 szt.
Jak zrobię kołpaki na koła, to będą fotki czołgusia z założonymi gąskami.
To do usłyszenia...