*[Relacja/Czołg] T34/76 od AH
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Cześć maniacy kartonu.
W dzisiejszej odsłonie przedstawiam resztę detali kadłuba, prawie gotowy kadłub, oraz pierwsze kroki w sprawie wieży. Na kadłubie brakuje paru śrubek i nitów, które dorobię we własnym zakresie z zapasu koloru. Dobra dość gadania zaczynamy:
Uchwyt anteny.
Klakson.
Zbiorniki.
Wykonałem beczkowate, gdyż bardziej mi się podobają. Mogłem iść na łatwiznę i wykonać tylne zbiorniki, które zasłoniłyby niedopasowanie klapy. Stwierdziłem jednak że podpicuję troszkę tylną klapę, przez naklejenie dodatkowych paseczków, ale to pod sam koniec klejenia.
Lina.
A teraz (prawie)cały kadłub.
No to odkładam kadłub na boczek i zabieram się za wieżę.
Skorupa wieży. Podstawa jeszcze nieprzyklejona.
No to do następnego razu…
W dzisiejszej odsłonie przedstawiam resztę detali kadłuba, prawie gotowy kadłub, oraz pierwsze kroki w sprawie wieży. Na kadłubie brakuje paru śrubek i nitów, które dorobię we własnym zakresie z zapasu koloru. Dobra dość gadania zaczynamy:
Uchwyt anteny.
Klakson.
Zbiorniki.
Wykonałem beczkowate, gdyż bardziej mi się podobają. Mogłem iść na łatwiznę i wykonać tylne zbiorniki, które zasłoniłyby niedopasowanie klapy. Stwierdziłem jednak że podpicuję troszkę tylną klapę, przez naklejenie dodatkowych paseczków, ale to pod sam koniec klejenia.
Lina.
A teraz (prawie)cały kadłub.
No to odkładam kadłub na boczek i zabieram się za wieżę.
Skorupa wieży. Podstawa jeszcze nieprzyklejona.
No to do następnego razu…
- Szydercza Gała
- x 173
Komsomolskie pozdrowienia od GUWNEGO INRZYNIERA Naprawdę sympatyczny ten młodszy braciszek mojej potwory, Respect za gąsiennice
NIECH BORSUK PEKAES I TWARÓG prowadzą Cię ku końcowi tej tuszonki
NIECH BORSUK PEKAES I TWARÓG prowadzą Cię ku końcowi tej tuszonki
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Cześć.
Pozdrowienia od Guwnego Inżyniera przyjęte. Nawiasem mówiąc, kiedy go wreszcie rozstrzelasz pod ścianą za nie wykonanie 450% normy?
A teraz relacja.
Postęp w klejeniu niewielki, ale zawszę coś. Dzisiaj przedstawię drobne elementy wyposażenia wieży. Motywem przewodnim będzie pan grosz.
Zaczynamy.
Tablica rozdzielcza.
Peryskopy boczne.
Klimatyzacja wieży, czyli wentylator.
Peryskop obserwacyjny.
I to na razie tyle…
Pozdrowienia od Guwnego Inżyniera przyjęte. Nawiasem mówiąc, kiedy go wreszcie rozstrzelasz pod ścianą za nie wykonanie 450% normy?
A teraz relacja.
Postęp w klejeniu niewielki, ale zawszę coś. Dzisiaj przedstawię drobne elementy wyposażenia wieży. Motywem przewodnim będzie pan grosz.
Zaczynamy.
Tablica rozdzielcza.
Peryskopy boczne.
Klimatyzacja wieży, czyli wentylator.
Peryskop obserwacyjny.
I to na razie tyle…
Cześć.
Ciąg dalszy zabawy z wieżą.
Na początek podstawa wieży z kołnierzem.
Magazynki i pojemniki na nie.
Mechanizm obrotu wieży.
Fotele i uchwyty.
Co do uchwytów to instrukcja obrazuję co innego niż mówią części. W instrukcji są na zewnątrz, a części da się skleić tylko do wewnątrz. Linie na kołnierzu też się nie schodzą ze sobą. Ale zamieszałem, może fotki wyjaśnią o co chodzi. Nie wiedząc co począć, skleiłem wszystko w oparciu o zdjęcie surówki na stronie AH.
No i wszystko razem.
Ciąg dalszy zabawy z wieżą.
Na początek podstawa wieży z kołnierzem.
Magazynki i pojemniki na nie.
Mechanizm obrotu wieży.
Fotele i uchwyty.
Co do uchwytów to instrukcja obrazuję co innego niż mówią części. W instrukcji są na zewnątrz, a części da się skleić tylko do wewnątrz. Linie na kołnierzu też się nie schodzą ze sobą. Ale zamieszałem, może fotki wyjaśnią o co chodzi. Nie wiedząc co począć, skleiłem wszystko w oparciu o zdjęcie surówki na stronie AH.
No i wszystko razem.
Cześć
Dziś ostatni wpis przed galerią końcową. Reszta drobnicy wieży.
Zaczynamy.
Zawiasy włazów i same włazy.
Osłony wentylatora.
Górna osłona armaty.
Barierki
Mechanizm spustowy armaty.
Uchwyty do podnoszenia wieży.
I w tym miejscu skończyła się wycinanka. Pozostała lista 14 punktów do poprawy i galeria końcowa.
cdn. już za chwilę…
Dziś ostatni wpis przed galerią końcową. Reszta drobnicy wieży.
Zaczynamy.
Zawiasy włazów i same włazy.
Osłony wentylatora.
Górna osłona armaty.
Barierki
Mechanizm spustowy armaty.
Uchwyty do podnoszenia wieży.
I w tym miejscu skończyła się wycinanka. Pozostała lista 14 punktów do poprawy i galeria końcowa.
cdn. już za chwilę…
To już teraz, po prawie 9 miesiącach nastał koniec budowy modelu. Bez zbędnej gadaniny przechodzimy do galerii końcowej.
Zapraszam.
A teraz parę słów.
Model klei się wyśmienicie, wielkie brawa dla autora pana Artura Rożka.
Model wymaga mnóstwa cierpliwości, aby go poprawnie skleić. Sam nie jestem z niektórych elementów zadowolony, ale co tam, i tak cieszy oko.
Oglądajcie i komentujcie, a ja idę wdrażać następny projekt…
Zapraszam.
A teraz parę słów.
Model klei się wyśmienicie, wielkie brawa dla autora pana Artura Rożka.
Model wymaga mnóstwa cierpliwości, aby go poprawnie skleić. Sam nie jestem z niektórych elementów zadowolony, ale co tam, i tak cieszy oko.
Oglądajcie i komentujcie, a ja idę wdrażać następny projekt…