*[Galeria/Czołg] Pzinż 130 na testach 1938
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Sławomir Dreszer
*[Galeria/Czołg] Pzinż 130 na testach 1938
Witam Koleżanki i Kolegów. Po długiej przerwie chcę przedstawić Wam mój model polskiego czołgu Pzinż 130 z Małego Modelarza wraz z dioramką którą pierwszy raz zrobiłem. Czekam na krytykę.
Pozdrawiam Sławek
Pozdrawiam Sławek
- Sławomir Dreszer
Wiemy, wiemy i to bardzo dobrze. Trzeba tylko zajrzeć do odpowiedniej literatury, chociażby Magnuskiego i przeglądnąć zdjęcia czołgu, a nie pisać takie bzdury. Poza tym istniała jedna, jedyna sztuka , więc skąd się wzięło słowo ,,miały" w Twoim poście...Sławomir Dreszer pisze:tak do końca nie wiemy czy nie miały strzelań na poligonie.
- Sławomir Dreszer
Opracowanie Pitera zawiera uzbrojenie, jakie można było zamontować w wieży PZInż. 130, która nota bene pochodziła z TKW. Ów NKM 20 mm zwyczajowo nie mógłby się zmieścić w wieżyczce dostosowanej do km'u. Zaś sam km można zamontować ot tak dla hecy, by ładnie wyglądało, bo prawidłowo czołg nie posiadał uzbrojenia ;)
Zaś co do samego modelu i dioramki, to gratulacje, bardzo ładnie wygląda, choc razi brak wizjera w włazie kierowcy.
Zaś co do samego modelu i dioramki, to gratulacje, bardzo ładnie wygląda, choc razi brak wizjera w włazie kierowcy.