mój model samochodu RC bardzo słabo skręca
Moderator: kartonwork
mój model samochodu RC bardzo słabo skręca
Kupiłem model spalinowy acme conqistador.Kiedy próbuję kręcić kierownicą koła ledwo reagują.Baterie są naładowane.Co może być przyczyną?To mój pierwszy model ,dopiero się uczę,bardzo proszę o radę....może muszę go reklamować? Pozdro
- VIPER GTS-R
- x 1
Witam!
Najprawdopodobniej masz uszkodzone servo skrętu. Jeśli samochód jest na gwarancji, to do reklamacji. Swoją drogą to ja nie wybrałbym na pierwszy model RC spaliniaka
Najprawdopodobniej masz uszkodzone servo skrętu. Jeśli samochód jest na gwarancji, to do reklamacji. Swoją drogą to ja nie wybrałbym na pierwszy model RC spaliniaka
Hangar:Hurricane
Gotowy:1P11c
2Albatros3Ansaldo 4F1 Benetton Ford 5Chevrolet Monte Carlo SS-skala 1:18
Gotowy:1P11c
2Albatros3Ansaldo 4F1 Benetton Ford 5Chevrolet Monte Carlo SS-skala 1:18
Nie wiem jaka masz aparature, ale moze jakis limit skretu jest ustawiony.
Jak stockowa, to pewnie jest poktetlo od tego na niej, a jak normalna, to moze TLA(moze sie inaczej nazywac) jest za male. I zmien pakiety odbiornika na 6V 5 cel, to wiecej daje, niz mocniejsze serwo.
Jak juz sie uporasz, to daj popychacze do zwrotnicy blizej osi kola, to tez poprawia skret.
Jak stockowa, to pewnie jest poktetlo od tego na niej, a jak normalna, to moze TLA(moze sie inaczej nazywac) jest za male. I zmien pakiety odbiornika na 6V 5 cel, to wiecej daje, niz mocniejsze serwo.
Jak juz sie uporasz, to daj popychacze do zwrotnicy blizej osi kola, to tez poprawia skret.