Laserowe wycinanie elementow
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Laserowe wycinanie elementow
Witam, czy ktos z Was zna firmy takie jak DrafModel zajmujace sie laserowym wycinaniem elementow?
Czy istnieje mozliwosc wysylania do takich firm przygotoanych arkuszy w coreldraw badz DWG.
Jestem tez ciekaw ile takie cos mniej wiecej kosztuje
Moze jest ktos na forum kto ma w domu taka maszynke i przyjmuje zamowienia od forumowiczow
Czy istnieje mozliwosc wysylania do takich firm przygotoanych arkuszy w coreldraw badz DWG.
Jestem tez ciekaw ile takie cos mniej wiecej kosztuje
Moze jest ktos na forum kto ma w domu taka maszynke i przyjmuje zamowienia od forumowiczow
Witaj.
Pytanie, hmm... trochę dziwne . Wielu z nas korzysta z usług tej firmy lub zaopatruje się w gotowe elementy.
Wystarczy ciut pokopać na forum.
Wszelki cennik za usługi tzw. "na zamówienie" ustalany jest indywidualnie.
Niemniej ceny są przyzwoite i nie rujnują kieszeni .
Najlepiej skorzystać z formularza kontaktowego lub zadzwonić.
http://www.drafmodel.pl/kontakt.asp
Pozdrawiam - zremb
Pytanie, hmm... trochę dziwne . Wielu z nas korzysta z usług tej firmy lub zaopatruje się w gotowe elementy.
Wystarczy ciut pokopać na forum.
Wszelki cennik za usługi tzw. "na zamówienie" ustalany jest indywidualnie.
Niemniej ceny są przyzwoite i nie rujnują kieszeni .
Najlepiej skorzystać z formularza kontaktowego lub zadzwonić.
http://www.drafmodel.pl/kontakt.asp
Pozdrawiam - zremb
Historia uczy nas, że ludzkość niczego sie od niej nie nauczyła.
Zpytanie juz do nich wyslalem, znalazlem tez taka firme w swoim miescie wiec nie bede musial czekac na przesylke. Niestety nie byli w stanie podac mi konkretnej ceny z arkusz bez ogldania go stad moje pytnie. Mialem nadzieje ze ktos z takich uslug korzystal i bedzie potrafil mniej wiecej powiedziec czy kwota oscyluje w granicach 10 czy np 40zl za dajmy na to arkusz A4
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Cena będzie zależna od ilości elementów na arkuszu, która rzutuje na czas pracy maszynki. Format ma znaczenie drugorzędne. Na arkuszu A4 może być kila cięć, na arkuszu o połowę mniejszym można zmieścić kilka tysięcy cięć.
Wycinaniem zajmują sie również prezentowane nieraz na forum firmy ANSWER oraz Kuchmodel.
Wycinaniem zajmują sie również prezentowane nieraz na forum firmy ANSWER oraz Kuchmodel.
Tomo, troche dzis poszperalem na ten temat i juz nie jestem taki zielony
Po pierwsze Kierownik ma racje, cena zalezy głównie od czasu pracy maszyny, co za tym idzie od skomplikowania wzoru i materialu z jakiego ma to byc wyciete. Przy bardziej skomplikowanych wzorach (np gąsienniece) maszyna musi zwolnic co wpływa na cenę.
Co do firm to mysle ze dobrze znaleźć w swoim miescie (ja w Łodzi nie mam kłopotu ), odchodza koszty wysyłki (niewielkie) i przede wszystkim otrzymujesz wyciete elementy od reki.
Co do cen to dam znac jak tylko cos wytne.
Wiem tez ze firmy preferuja pliki CorelDraw ale z DWG tez sobie poradza.
Myslę też ze warto w miare mozliwosci łączyć elementy krawędziami co skróci czas ciecia a co za tym idzie zaoszczedzi cieżko zarabine pieniążki
Pozdrawiam
Darek
Po pierwsze Kierownik ma racje, cena zalezy głównie od czasu pracy maszyny, co za tym idzie od skomplikowania wzoru i materialu z jakiego ma to byc wyciete. Przy bardziej skomplikowanych wzorach (np gąsienniece) maszyna musi zwolnic co wpływa na cenę.
Co do firm to mysle ze dobrze znaleźć w swoim miescie (ja w Łodzi nie mam kłopotu ), odchodza koszty wysyłki (niewielkie) i przede wszystkim otrzymujesz wyciete elementy od reki.
Co do cen to dam znac jak tylko cos wytne.
Wiem tez ze firmy preferuja pliki CorelDraw ale z DWG tez sobie poradza.
Myslę też ze warto w miare mozliwosci łączyć elementy krawędziami co skróci czas ciecia a co za tym idzie zaoszczedzi cieżko zarabine pieniążki
Pozdrawiam
Darek
Jakiś czas temu "napaliłem się" na ten zestaw zbudowany przez amatora z dwóch skanerów, paru drobiazgów i specjalnej diody...
Jest w stanie wyciąć coś takiego
Objaśnienia co prawda po angielsku...
Jest w stanie wyciąć coś takiego
Objaśnienia co prawda po angielsku...
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
Wycinanie laserowe ...
Witam.
Przede wszystkim chciałem przywitać zacne grono modelarzy, jestem świeżo zarejestrowanym użytkownikiem tego forum.
Niebawem w odpowiednim dziale spróbuję zdać krótką relację z budowy SM31 ZETKI.
Mam jednak pytanie związane z cięciem, może niekoniecznie laserowym.
Nie wiem, czy ktoś z Was miał może możliwość zobaczenia w akcji plotera tnącego GRAPHTEC CraftROBO. Jest to urządznie stosunkowo niedrogie i zastanawiam się, na ile pomocne będzie w budowie modeli a zwłaszcza w skali, jaką ja preferuję, tzn 1:87.
Pozdrawiam
Przede wszystkim chciałem przywitać zacne grono modelarzy, jestem świeżo zarejestrowanym użytkownikiem tego forum.
Niebawem w odpowiednim dziale spróbuję zdać krótką relację z budowy SM31 ZETKI.
Mam jednak pytanie związane z cięciem, może niekoniecznie laserowym.
Nie wiem, czy ktoś z Was miał może możliwość zobaczenia w akcji plotera tnącego GRAPHTEC CraftROBO. Jest to urządznie stosunkowo niedrogie i zastanawiam się, na ile pomocne będzie w budowie modeli a zwłaszcza w skali, jaką ja preferuję, tzn 1:87.
Pozdrawiam