Witam ponownie.
Samo życie . Pytałem się Was o psIwatę, orginalną Iwatę, Pasha a kupiłem w końcu coś takiego.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0276988967
Nie wiem czy dobrze w zrobiłem ale poczytałem opinie na temat tego modelu i są raczej pozytywne. Wrażenie robi też to, że podobno można uzyskać linie od dosyć cieknich do cieniowania o szerokości ok 7 cm bez wymiany dyszy i iglicy. Badrery mają również opinię dość trwałego sprzętu.
Poza tym zapłaciłem za niego 50 $, podczas gdy normalnie w USA stoi po ok 105$ a w Polsce 450zł.
Mam nadzieję, że zrobiłem lepszy zakup w stosunku do psIwaty.
Jak tylko dopłynie do mnie to opisze co to jest warte.
[/url]
Aerograf IWATA
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
A jak z kosztami wysyłki?
Sprzedający deklaruje wysyłki na terenie US. Podaje też ceny wysyłki. Jak to wygląda w przypadku wysłania tego do Europy?
F14?
Re: Aerograf Iwata
Witam serdecznie
Czeka mnie jeszcze wiele pracy z opanowaniem i malowaniem , ale postaram się osiągnięte efekty przedstawić jak oczywiście będzie sie czym pochwalić
-- -----------------------------------------------
Pozdrawiam
Andrzej
Tu przyjazne rację przynajmniej w przypadku ogranicznika wychylenia dyszy , bardzo przydatna rzecz, która bardzo mi się przydawała w popularnym "rusku". Modele Silverline i Infinity już go mają z tym ze w Infinity poszli jeszcze kapkę dalej(co bardzo mi się podoba), na pokrętle jest podziałka dzięki której możemy zapamiętać sobie nasze ustawienia i to pokrętło działa również jak przycisk do długopisu , a jego dodatkowym zadaniem jest zluzowanie danego ustawienia gdy chcemy coś większego przemalować i po ponownym naciśnięciu wracamy do naszej cienkiej linii . Regulator przepływu to w aerografach H&S dodatkowe urządzenie, narazie radze sobie z tym regulacja na kompresorzeAndrzej Ziober pisze: Czy „dużo lepsze” trudno mi na razie powiedzieć. Ale regulator przepływu i ogranicznik wychylenia dyszy w CMC-Plus, którego Evolution niema już mi się podoba.
tutaj też miałem miłe zaskoczenie z Infinity. Kupując go byłem przekonany ze biorę go tylko do detali, ale jak się okazało przy testowych malowaniach to przy maksymalnym odciągnięciu spustu otrzymujemy szeroki na ok 5 cm strumień, co dla mnie entuzjasty 1/72 w zupełności wystarczy:DEvolution wymaga wymian dyszy i iglicy – to już pisałem wcześniej - do różnych typów malowań. CMC-Plus nie wymaga.
Na szczęście zamówiłem sobie razem z aero kilka najważniejszych uszczelek, a na pocieszenie pozostaje fakt ze części zamienne są już dostępne w Polsce. Co do Iwaty, cóż narazie pozostaje poza moim zasięgiem (przynajmniej najwyższe modele), ale jednak tez słyszałem ze uszczelki czasem wymagają wymiany. Mam nadzieje ze kiedyś przyjdzie mi to samemu sprawdzić ;DPo za tym Iwata jest znana z tego, że jest praktycznie niezniszczalna. A do Evolution już musiałem sobie sprawić kilka uszczelek.
Baaa jasne ze pamiętam, czytałem ten artykuł wielokrotnie , gdyż został naprawdę super napisany i zawiera wiele bardzo przydatnych informacji. Ale zakończyłeś go inaczej , zresztą bardzo fajnie co mi sie bardzo spodobało. cytując "ale może mit Iwaty to jedynie efekt ślepej wiary w japońską precyzje". Tego tez nie wiem. Dlatego z niecierpliwością będę wyczekiwał Twojego kolejnego podsumowania z pracy innym aero i w tym przypadku, jak wspomniałeś z Iwatą. Wiedzy nigdy za małoale jak pamiętasz Dzejo, w moim artykule w AeroPlanie na koniec napisałem, że pytałem kilku moich kolegów (bardzo znanych modelarzy), którzy w malowaniu modeli są zdecydowanie lepsi ode mnie i WSZYSCY twierdzili, że IWATA jest bardziej precyzyjna. Ja im wierzę.
Możliwe że cos w tym jest, przeglądając net przed zakupem wśród bardzo pochlebnych recenzji wystawionych przez modelarzy natknąłem się na prawie drugie tyle wystawionych przez grafikówCo do Infinity to wprawdzie nie używałem tego aerografu, ale miałem swego czasu ochotę go kupić, Z informacji jakie uzyskałem o nim, jest on najczęściej używany przez plastyków do malowania tuszami.
Czeka mnie jeszcze wiele pracy z opanowaniem i malowaniem , ale postaram się osiągnięte efekty przedstawić jak oczywiście będzie sie czym pochwalić
też bardzo ciekawy wybór i na dodatek bardzo uniwersalny. Był moim faworytem przed ukazaniem się Infinity. Cena za którą wyhaczyłeś tez bardzo przyzwoita. Mam nadzieje ze pochwalisz się nam jak to cacko się sprawuje , kiedy będziesz miał już w łapkachDrWycior pisze:Samo życie Smile. Pytałem się Was o psIwatę, orginalną Iwatę, Pasha a kupiłem w końcu coś takiego.
-- -----------------------------------------------
Pozdrawiam
Andrzej