Wydaje mi się, że ta kopułka jest jeszcze za mała i za bardzo się odznacza na płycie.
Czy możesz ją zrobić 2x większą z bardziej "rozpłaszczonymi" brzegami? Ze zdjęć widzę, że ona powinna przypominać bardziej takie wybrzuszenie na płycie.
zamknałem ta czeluść czarną z przodu, jeszcze troche dłubania i modelowanie bedzie skończone. Potem mapowanie obiektu i malowanie textur na rozwinięciach siatki UV.
Gratuluje. Wizerunek zrodzony po wnikliwej i rzeczowej analizie Twojej i Wujka jest chyba bliski oryginałowi. Przydałoby się pokazać go w kilku widokach w celach poznawczych dla innych modelarzy.
A na powaznie. Moze zastanowilbys sie jeszcze raz w kwestii nawiazania wspolpracy z jakims wydawnictwem i doprowadzenia do wydania tych modeli? Bo skoro juz jest model w 3D... Ja wiem, ze trzeba dorobic szkielet, pociac ladnie te wszystkie obiekty... Moze jakis projekt grupowy?
Pomysl: na wystawie nie dosc, ze mozna obejrzec wspaniala grafike 3D tej pancerki i podziwiac sklejony model z kartonu, to jeszcze mozna kupic model kartonowy do sklejenia samemu...
No do naturalności tym fotkom sporo brakuje, pomimo że są całkiem ładne. Szczególnie ta druga to kojarzy mi się ze screenshotem z jakiejś gry. Bym może spróbowałbym trzech zabiegów na początek - lekkiego rozmycia tła, lepszego antialiasingu na czołgu i popracowaniem nad krawędziami, żeby bardziej zlewały się z elementami. Takie moje sugestie...