Panowie pora na emeryture..koniec modelarstwa kartonowego??
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Panowie pora na emeryture..koniec modelarstwa kartonowego??
Witam
Nie mogę w to uwierzyć, i nie wiem czy to w ogóle prawda, ale po projekcji tego małego spocika reklamowego, zastanawiam się, czy nie pójdziemy na emeryturę...przedwczesną!!! Zapraszam do obejrzenia filmu....
http://pl.youtube.com/watch?v=yyZtBYG0QOg
Pytanie tylko jaki to materiał..nazwa drukarka, mówi mi w domyśle, że to papier..ale czy na pewno? Jakoś nie mogę się dosłuchać nazwy materiału w głosie lektora. Nie mniej jeżeli to nie papier, to z biegiem czasu, wymyślą takie urządzenie do papieru!!
Jeżeli ten temat był już poruszany na forum, to przepraszam za dublowanie. Jestem w szoku!!!!!!!!!
Nie mogę w to uwierzyć, i nie wiem czy to w ogóle prawda, ale po projekcji tego małego spocika reklamowego, zastanawiam się, czy nie pójdziemy na emeryturę...przedwczesną!!! Zapraszam do obejrzenia filmu....
http://pl.youtube.com/watch?v=yyZtBYG0QOg
Pytanie tylko jaki to materiał..nazwa drukarka, mówi mi w domyśle, że to papier..ale czy na pewno? Jakoś nie mogę się dosłuchać nazwy materiału w głosie lektora. Nie mniej jeżeli to nie papier, to z biegiem czasu, wymyślą takie urządzenie do papieru!!
Jeżeli ten temat był już poruszany na forum, to przepraszam za dublowanie. Jestem w szoku!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony pn gru 22 2008, 23:08 przez rowin, łącznie zmieniany 1 raz.
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
Piotr Rowiński
Cena, ceną, na początku wszystko jest drogie, ale 15-20 lat i zapewne cena spadnie, do jakieś "rozsądnej". Gabaryty tego urządzenia również!! Niepotrzebnie to oglądałem, jestem zniesmaczony!!
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
Piotr Rowiński
F4U Corsair
Piotr Rowiński
-
- x 1
W tej dziurawej piłce są jeszcze trzy inne mniejsze dziurawe piłki i sobie lataja w środku . Można trzepnąć tym o ścianę z całej siły i nic . To jakaś żywica akrylowa , aczkolwiek są różne materiały . Mój model pochodzi stąd :-) http://www.bibusmenos.pl/pl/katalog/_sz ... otypowania . Osobiście mnie to nie kręci , chciałem tylko zobaczyć proces technologiczny , bo przyznaję , że nie wierzyłem. Dostałem go i tyle , takie małe gówienko do niczego nie potrzebne .
Witam. Na zeszłorocznych targach Prectool miałem okazję oglądać podobne zabawki, też wydrukowane na drukarce 3D. Z tym że są to modele woskowe do robienia form i precyzyjnych odlewów. Jeden kolorek wosku topi się chyba w 100C natomiast ten drugi w 150C (który jest który już nie pamiętam, i temp też mogą być troszkę inne). Jedno z tych łożysk się kręci jak na łożysko przystało, w drugim modelu ktoś zapomniał ze kulki nie powinny mieć w modelu 3D żadnego styku z innymi powierzchniami więc to drugie już się nie kręci.
Gotowe:
Z5
Z5