*[Relacja/Okręt] Barka Desantowa LCM(3).
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Wszystko ładnie ale przydało by się jakoś uplastycznić te włazy bo tak marnie wyglądają. Nie wiem jak by sie to miało do rzeczywistego stanu ale może pokusisz się o wykonanie nitów po obwodzie włazów??
Avia S-199, USS Los Angeles
- Jacek Bula
Jaxon1987 jednakże masz racje, nie wyglądają one tak fajnie... Postanowiłem je zmienić (na lepsze...) i stworzyłem w miarę możliwości nity (użyłem do tego: SG, pastelowych kredek oraz lakieru do paznokci), mam nadzieje, że efekt teraz jest zadowalający
Tak to wygląda:
A tak wygląda przymiarka włazu (powoli powstają nakładki przeciwpoślizgowe):
Kolejna aktualizacja niebawem
Niestety wbrew pozorom nie jest to model prosty ale bardzo ciekawy
Tak to wygląda:
A tak wygląda przymiarka włazu (powoli powstają nakładki przeciwpoślizgowe):
Kolejna aktualizacja niebawem
Niestety wbrew pozorom nie jest to model prosty ale bardzo ciekawy
Niezbyt dobrze to widać na zdjęciach, ale jest lepiej choć mogłeś wykonać nity dużo prościej i szybciej, np. po przez wytłaczanie ich końcówką długopisu od strony niezadrukowanej na macie do cięcia lub gumce do gumkowania. Myślę że wtedy było by bardziej naturalnie ale i tak włazy wyglądają dużo lepiej
- Jacek Bula
Jaxon 1987, niestety nie mogłem nitów wytłoczyć na pokrywach włazów, a tylko dlatego, że pierścień łączący komorę ładunkową z pokrywą jest dokładnie w miejscu w którym by były wytłaczane, podkreślając, że były już sklejone (więc tak wydawało mi się, że będzie najlepiej). Że też nie pomyślałem o tym
Przy następnych będę pamiętał. Cóż, jak to mówią:"człowiek uczy się przez całe życie".
Pozdrawiam Jacek.
Przy następnych będę pamiętał. Cóż, jak to mówią:"człowiek uczy się przez całe życie".
Pozdrawiam Jacek.
- Jacek Bula
Witam każdego kto tutaj zagląda, wszystkich i każdego z osobna
Zacznę od tego, że prace nad listwami antypoślizgowymi dobiegły końca. Następnie umieszczone zostały włazy, wygląda to tak:
Wewnątrz komory ładunkowej na burtach będą 4 włazy (po co one, nie wiem) i po obydwu stronach każdego będą belki. Wytłoczone nity wyglądają następująco:
Mam nadzieję, że zainteresowanie barką wzrośnie...
To tyle jak na razie z mojej strony
Aktualizacja:
Włazy i belki na burtach
Zacznę od tego, że prace nad listwami antypoślizgowymi dobiegły końca. Następnie umieszczone zostały włazy, wygląda to tak:
Wewnątrz komory ładunkowej na burtach będą 4 włazy (po co one, nie wiem) i po obydwu stronach każdego będą belki. Wytłoczone nity wyglądają następująco:
Mam nadzieję, że zainteresowanie barką wzrośnie...
To tyle jak na razie z mojej strony
Aktualizacja:
Włazy i belki na burtach
- Jacek Bula
Witam
Jak na razie, nie będę robił poszycia, gdyż postanowiłem po szpachlować kadłub, więc zabrałem się za mniejsze elementy, a mianowicie, powstały beczki
Będą jeszcze powstawać wiadra, opony, koła ratunkowe...
Beczki wygląd mają taki:
Co do beczek, powiem tylko to, że mają 2,8cm wysokości i są retuszowane niebieską pastelą.
Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam Jacek.
Jak na razie, nie będę robił poszycia, gdyż postanowiłem po szpachlować kadłub, więc zabrałem się za mniejsze elementy, a mianowicie, powstały beczki
Będą jeszcze powstawać wiadra, opony, koła ratunkowe...
Beczki wygląd mają taki:
Co do beczek, powiem tylko to, że mają 2,8cm wysokości i są retuszowane niebieską pastelą.
Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam Jacek.
Cześć Jacku:)
Beczki wyglądają ok choć mogły by być lepsze ten niebieski retusz niezbyt pasuje do barw beczki. Mogłeś wybrać jakiś bardziej podobny kolor.
No i troszkę dokładnie powycinać niektóre elementy bo widać trochę poszarpane części.
No ale ogolnie to ok
Pozdrawiam Przemek
Beczki wyglądają ok choć mogły by być lepsze ten niebieski retusz niezbyt pasuje do barw beczki. Mogłeś wybrać jakiś bardziej podobny kolor.
No i troszkę dokładnie powycinać niektóre elementy bo widać trochę poszarpane części.
No ale ogolnie to ok
Pozdrawiam Przemek
- Jacek Bula
Dzisiaj chciałbym zaprezentować wam wszystkim odwiedzającym kolejny element, a mianowicie wiaderko. Wiaderko, niby nic, ale jednak coś... Chociażby dlatego, bo nie jest większe od jednego grosza- ale z podniesionym pałąkiem
Wiem, że nie jest perfekcyjne, ale jak na pierwszy raz jest OK. Tym bardziej jestem zadowolony z niego, bo w porównaniu z beczką, beczka jest gigantyczna.
Wiem, że nie jest perfekcyjne, ale jak na pierwszy raz jest OK. Tym bardziej jestem zadowolony z niego, bo w porównaniu z beczką, beczka jest gigantyczna.
- Jacek Bula