*[Relacja/Samochód] STAR 25 MM + walorka (jeśli mi wyjdzie)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Relacja/Samochód] STAR 25 MM + walorka (jeśli mi wyjdzie)
Witam w relacji Dźwigu samochodowego STAR 25, ze stajni MM'a
żeby nie było wątpliwości co to za model - okładka
Do tej pory udało mi się zmajstrować:
RAMĘ:
(wersja z wycinanki):
(moja wersja)
KOŁA:
RESORY (zbliżone do rzeczywistych):
ORAZ ROZPOCZĄŁEM PRACE NAD TYLNYM MOSTEM
zdjęcie zostało zrobione podczas szlifowania (obecnie nie ma już załamań widocznych na zdjęciu)
zapraszam do komentowania oraz udzielania wskazówek
Pozdrawiam!!!
żeby nie było wątpliwości co to za model - okładka
Do tej pory udało mi się zmajstrować:
RAMĘ:
(wersja z wycinanki):
(moja wersja)
KOŁA:
RESORY (zbliżone do rzeczywistych):
ORAZ ROZPOCZĄŁEM PRACE NAD TYLNYM MOSTEM
zdjęcie zostało zrobione podczas szlifowania (obecnie nie ma już załamań widocznych na zdjęciu)
zapraszam do komentowania oraz udzielania wskazówek
Pozdrawiam!!!
- Jacek Bula
Witam !!!
Przejdę od razu do relacji:
udało mi się skończyć resory oraz tylną oś i umocować je na ramie:
oraz rozpocząłem pracę nad osią przednią:
na zdjęciach widać że nie wszędzie udało mi się zamalować części - powodem było malowanie przy słabym oświetleniu - gdy skończę przednie zawieszenie wyretuszuje wszystko dokładnie
Pozdrawiam !!!
Przejdę od razu do relacji:
udało mi się skończyć resory oraz tylną oś i umocować je na ramie:
oraz rozpocząłem pracę nad osią przednią:
na zdjęciach widać że nie wszędzie udało mi się zamalować części - powodem było malowanie przy słabym oświetleniu - gdy skończę przednie zawieszenie wyretuszuje wszystko dokładnie
Pozdrawiam !!!
Witam !
Ładnie Ci wychodzi ten Starek ale zauważyłem pewną niezgodność co do ramy ... Fajnie że ją przerobiłeś bo w wersji zaprojektowanej przez autora, była troszkę nudna, ale poprzeczki między ceownikami powinny być wykonane z rur jak na zdjęciu poniżej :
Ogólnie model wygląda bardzo ładnie
Będziesz może dodawał coś od siebie w kabinie lub dźwigu ??
Pozdrawiam Łukasz_G
Ładnie Ci wychodzi ten Starek ale zauważyłem pewną niezgodność co do ramy ... Fajnie że ją przerobiłeś bo w wersji zaprojektowanej przez autora, była troszkę nudna, ale poprzeczki między ceownikami powinny być wykonane z rur jak na zdjęciu poniżej :
Ogólnie model wygląda bardzo ładnie
Będziesz może dodawał coś od siebie w kabinie lub dźwigu ??
Pozdrawiam Łukasz_G
Witam !!!
szkoda nie miałem tego zdjęcia wcześniej, postarałbym się się zrobić poprzeczki takie jak na zdjęciu... no ale cóż, zostawię już jak jest.
wnętrze kabiny mam już prawie gotowe, dodałem od siebie kilka włączników, zmieniłem kierownice na metalową (z drutu) i starałem się odwzorować obramowania zegarów (robiłem je pierwszy raz, więc nie są idealne, ale nawet nawet się to prezentuje) oraz do skrzynki dorobiłem kłódkę (nie wiem czy tam była, ale chciałem spróbować czy mi wyjdzie)
wieczorem postaram się wrzucić zdjęcia
Kabinę mechanika też trochę "udoskonalę", jeśli mi się uda. niektóre elementy na "zewnątrz" modelu również.
Pozdrawiam !!!!!!!!!
szkoda nie miałem tego zdjęcia wcześniej, postarałbym się się zrobić poprzeczki takie jak na zdjęciu... no ale cóż, zostawię już jak jest.
wnętrze kabiny mam już prawie gotowe, dodałem od siebie kilka włączników, zmieniłem kierownice na metalową (z drutu) i starałem się odwzorować obramowania zegarów (robiłem je pierwszy raz, więc nie są idealne, ale nawet nawet się to prezentuje) oraz do skrzynki dorobiłem kłódkę (nie wiem czy tam była, ale chciałem spróbować czy mi wyjdzie)
wieczorem postaram się wrzucić zdjęcia
Kabinę mechanika też trochę "udoskonalę", jeśli mi się uda. niektóre elementy na "zewnątrz" modelu również.
Pozdrawiam !!!!!!!!!
Witam !!!
kolejna odsłona relacji... przez cały dzień dłubałem wnętrze kabiny, nie wszystko wyszło po mojej myśli, ale jak na pierwszy raz jestem zadowolony z efektu... postępy oceńcie sami...
wykonałem jeszcze gaśnicę i kierownicę wraz z kolumną, ale nie zrobiłem zdjęć, więc dodam je przy następnej aktualizacji (prawdopodobnie jutro)
Pozdrawiam !!!!
kolejna odsłona relacji... przez cały dzień dłubałem wnętrze kabiny, nie wszystko wyszło po mojej myśli, ale jak na pierwszy raz jestem zadowolony z efektu... postępy oceńcie sami...
wykonałem jeszcze gaśnicę i kierownicę wraz z kolumną, ale nie zrobiłem zdjęć, więc dodam je przy następnej aktualizacji (prawdopodobnie jutro)
Pozdrawiam !!!!
- marcin1323