*[Relacja/Okręt] Barka Desantowa LCM(3).
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Jacek Bula
Witam Was
Działka są zrobione, ale nie obyło się bez przygód. A skoro już są, to pokarzę:
Chyba nie są tragiczne? Jak dla mnie są ok
Wystarczy teraz je tylko przykleić do modelu, zostały jeszcze 4 opony
A bym zapomniał, jeszcze jedno zdjęcie mam, at taka przymiarka KM-ów i bosaków
Pozdrawiam z Małkińskiej zbrojowni
Miłej niedzieli życzę,
Jacek.
Ps. Działka są dwa, ale jak był transport żołnierzy (60 wojaków), to i pukawek było 62, więc czasami uzbrojenie miała ta barka niesamowite, a jak się znajdował tam czołg- to barka miała lufkę, co pozazdrościć mogli ci co nie mieli
Działka są zrobione, ale nie obyło się bez przygód. A skoro już są, to pokarzę:
Chyba nie są tragiczne? Jak dla mnie są ok
Wystarczy teraz je tylko przykleić do modelu, zostały jeszcze 4 opony
A bym zapomniał, jeszcze jedno zdjęcie mam, at taka przymiarka KM-ów i bosaków
Pozdrawiam z Małkińskiej zbrojowni
Miłej niedzieli życzę,
Jacek.
Ps. Działka są dwa, ale jak był transport żołnierzy (60 wojaków), to i pukawek było 62, więc czasami uzbrojenie miała ta barka niesamowite, a jak się znajdował tam czołg- to barka miała lufkę, co pozazdrościć mogli ci co nie mieli
- Jacek Bula
Witajcie.
Mam takie małe pytanko; jak sądzicie, czy dobrze by było do tego modelu przymocować opony od jakiegoś samochodziku (zabawki), oczywoście takiej wielkości, aby odpowiadała wielkości tych co są do zrobienia z wycinanki, czy lepiej by skleić
Jeśli lepiej skleić, opony, tak aby ich boki były wypukłe i ładnie wyglądały (nie mam pomysłu, bo opona w środku jest pusta, więc nie mogę zrobić jej tak, jak koła ratunkowe)? Sądzę, że nacinanie odpada.
Może ktoś z was podpowie?
Pozdrawiam Jacek.
Mam takie małe pytanko; jak sądzicie, czy dobrze by było do tego modelu przymocować opony od jakiegoś samochodziku (zabawki), oczywoście takiej wielkości, aby odpowiadała wielkości tych co są do zrobienia z wycinanki, czy lepiej by skleić
Jeśli lepiej skleić, opony, tak aby ich boki były wypukłe i ładnie wyglądały (nie mam pomysłu, bo opona w środku jest pusta, więc nie mogę zrobić jej tak, jak koła ratunkowe)? Sądzę, że nacinanie odpada.
Pozdrawiam Jacek.
W tej relacji jest przedstawiony doskonały sposób na papierowe koła
viewtopic.php?t=7919
Koła z zabawek będą moim skromnym zdaniem wyglądały zawsze jak koła z zabawek co akurat przy papierowym modelu niekoniecznie musi być zaletą
Podobają mi się takie nietypowe jednostki jak ta Twoja barka
Powodzenia w dalszej budowie.
viewtopic.php?t=7919
Koła z zabawek będą moim skromnym zdaniem wyglądały zawsze jak koła z zabawek co akurat przy papierowym modelu niekoniecznie musi być zaletą
Podobają mi się takie nietypowe jednostki jak ta Twoja barka
Powodzenia w dalszej budowie.
Cześć.Jacek Bula pisze:Witajcie.
Pozdrawiam Jacek.
Zerknij na ten wątek.
viewtopic.php?t=12527&highlight=
Tutaj Patero pokazał rewelacyjny sposób na wykonanie kół. Gdzieś pod koniec wątku jest też link do zaprojektowanej przez niego wycinanki, w której znajdziesz właśnie te koła. Może to podsunie Ci pomysł.
- Jacek Bula
Cześć.
Dziękuję koledzy za pomoc z oponami
Skorzystałem z dwóch waszych propozycji; efekt jest taki, że kształt opony zachowany, a i bieżnik jej jest zadowalający mnie. Ale oceńcie sami:
na razie mam jedną oponę zarobioną, zobaczyć, czy dam radę coś takiego zrobić, jestem zadowolony, trzeba jeszcze 3 opony wymodzić, ale co trzy to nie cztery
Pozdrawiam Jacek.
Dziękuję koledzy za pomoc z oponami
Skorzystałem z dwóch waszych propozycji; efekt jest taki, że kształt opony zachowany, a i bieżnik jej jest zadowalający mnie. Ale oceńcie sami:
na razie mam jedną oponę zarobioną, zobaczyć, czy dam radę coś takiego zrobić, jestem zadowolony, trzeba jeszcze 3 opony wymodzić, ale co trzy to nie cztery
Pozdrawiam Jacek.
- 19zbyniu95
- Jacek Bula
- Jacek Bula
Witam serdecznie
Model został ukończony i stoi sobie w godnym miejscu
Nie obeszło się bez problemów w klejeniu, zwątpień, ale tak z perspektywy czasu można śmiało powiedzieć, że fajnie się go klei
Dziękuję również wszystkim którzy mi pomagali w tworzeniu modelu barki, jak i odwiedzającym ten wątek
A teraz zapraszam do obejrzenia galerii końcowej:
Dziękuję za uwagę, i do usłyszenia w kolejnej relacji.
Pozdrawiam Jacek.
Model został ukończony i stoi sobie w godnym miejscu
Nie obeszło się bez problemów w klejeniu, zwątpień, ale tak z perspektywy czasu można śmiało powiedzieć, że fajnie się go klei
Dziękuję również wszystkim którzy mi pomagali w tworzeniu modelu barki, jak i odwiedzającym ten wątek
A teraz zapraszam do obejrzenia galerii końcowej:
Dziękuję za uwagę, i do usłyszenia w kolejnej relacji.
Pozdrawiam Jacek.