Odetnij wystające elementy ramki, wklej paseczki odzyskane z odciętych części (da się je odzyskać odcinając skalpelem od foli, nawet jeśli były klejone na SG - folii nic się nie trzyma mocno) i po zawodach. Widać nie będzie, że sztukowane.
Nie zajmuję się już samolotami od wieków. Ale jeśli mógłbym coś doradzić. Do ukształtowania tej owiewki wykorzystywałem kopyto wystrugane z drewna, które nawoskowałem aby klej nie łapał. Wtedy jeszcze nie stosowało się SG.
Niki 68 ma racje. Uzyj kopyta z drewna i na cieplo naciagnij na to kopyto jakas folie- np. z butelki po coli. Ja uzywam do takich rzeczy suszarki mojej zony.
Pozniej na taka wypraske naklej paski, jub pomaluj je od masek i po sprawie.
Rozciąłem kadłub. Osłona tylnego strzelca jakoś da się wpasować w pozycji - otwarta. Tą metodą tylna część kadłuba nie będzie taka "ścięta". Teraz będzie mniej więcej odpowiadać zdjęciom i planom Suma. Na zdjęciach i planach Suma takiego mocnego ścięcia kadłuba nie ma. W miejsce rozcięcia wklei się trójkątną wstawkę i powinno być OK.
STEP BY STEP
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski.
W imadle: Dorobek
Elementy wiatrochronu. :-P Jak skompletuję całą osłonę kabiny będę wiedział jaką dużą trójkątną wstawkę w kadłub wkleić, bo to jeszcze nie jest takie oczywiste.
STEP BY STEP
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski.
W imadle: Dorobek