[KONIEC] Smit Rotterdam 1:83
Moderator: kartonwork
Jeśli chodzi o szafkę widoczną też na tej fotce
to jest to zaadoptowana skrzynka po akcesoriach od rzutnika jakie kiedyś można była spotkać w szkołach, nie pamiętam jak się one nazywały dokładnie. W takich skrzynkach znajdowały się soczewki i inne akcesoria do tychże rzutników. Pomalowałem, dorobiłem kilka przegródek (półeczek) i wyszła mi taka oto modelarska szafka.
to jest to zaadoptowana skrzynka po akcesoriach od rzutnika jakie kiedyś można była spotkać w szkołach, nie pamiętam jak się one nazywały dokładnie. W takich skrzynkach znajdowały się soczewki i inne akcesoria do tychże rzutników. Pomalowałem, dorobiłem kilka przegródek (półeczek) i wyszła mi taka oto modelarska szafka.
Ostatnio zmieniony czw lip 28 2011, 21:15 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 1 raz.
Miło mi poinformować całą brać modelarską że dobrnąłem do końca budowy. Przez dwa lata z kilkoma przerwami trwającymi niejednokrotnie kilka miesięcy udało mi się dobrnąć do końca z efektami jak widać poniżej. Generalnie mogę powiedzieć że model mój niewiele ma wspólnego z tym co wymyślili sobie projektanci firmy Billing Boats, a i użyte do budowy materiały nie mają nic wspólnego z zawartością zestawu. Jak wyszedł mariaż mojej wizji tego modelu z tym tym co zaproponował producent i co posłużyło mi generalnie tylko jako dawca głównych wymiarów ocenicie sami, osobiście z modelu jestem zadowolony i podejrzewam że zadowolony jest też Grzegorz75 który był głównym sprawcą tej relacji i bez którego model ten nie powstał by wcale, a któremu serdecznie w tym miejscu dziękuję.
Gratuluje skończonego modelu
Naprawde fotki robią wrażenie, a i tak pewnie nie oddają nawet cześci wrażenia jakie model robi na żywo. Świetna robota.
Mi się najbardziej podobają zdjęcia pod światło, widać idealnie gładki kadłub z idealnie nałożonym lakierem. Reszta też super, ale zawsze uważałem że największe wyzwanie to zrobić dużą, czyściutką powierzchnie. Wtedy nawet paproch może popsuć cały efekt, przy drobnicy tego tak by nie było widać.
Czekamy na następny
Naprawde fotki robią wrażenie, a i tak pewnie nie oddają nawet cześci wrażenia jakie model robi na żywo. Świetna robota.
Mi się najbardziej podobają zdjęcia pod światło, widać idealnie gładki kadłub z idealnie nałożonym lakierem. Reszta też super, ale zawsze uważałem że największe wyzwanie to zrobić dużą, czyściutką powierzchnie. Wtedy nawet paproch może popsuć cały efekt, przy drobnicy tego tak by nie było widać.
Czekamy na następny
- Bartosz B.
- x 7
Tomasz mój mentorze! Mój wielki, modelarski Dziku! Wielkie i pompatyczne gratulacje!!! Zwłaszcza, że wzorując się twoją ścieżką technologiczną w wykonaniu Smitha buduję swojego Pioruna - oby do podobnego finiszu Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję!!!
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100