Wierzysz w to co piszesz ? toż to normalnie herezjastrk pisze:jakoś nie potrafię odnaleźć tam choćby odrobinki czegoś ciekawego - IMHO niczym szczególnym jednostki cywilne się nie wyróżniają, ani historii nie tworzą.
*[Relacja/Okręt] HNoMS Thor Heyerdahl - norweska fregata typu Nansen 1:200
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
strk: normalnie heretyk jakiś... Najszybciej, co mi wpadło do głowy to to: RMS Lusitania I jak to rzucać, że historii nie tworzą...
co dalej ?
Witam,
co dalej z Thorem ?
PS.
mam pytanka:
1. czy ten model jest dla zabawy czy pod katem przygotowania opracowania do druku (dla jakiegos wydawnictwa) ?
2. jezeli dla zabawy - to bedzie dalej malowany/waloryzowany itd ?
3. jakiej techniki uzywasz do projektowania czesci ? z programu komputerowego (kreski?)
4. jezeli pkt.3 = tak, to czy drukujesz i naklejasz na karton, czy kalka odbijasz czy jaki diabel ?
Dzieki za odpowiedzi !
pozdrawiam,
co dalej z Thorem ?
PS.
mam pytanka:
1. czy ten model jest dla zabawy czy pod katem przygotowania opracowania do druku (dla jakiegos wydawnictwa) ?
2. jezeli dla zabawy - to bedzie dalej malowany/waloryzowany itd ?
3. jakiej techniki uzywasz do projektowania czesci ? z programu komputerowego (kreski?)
4. jezeli pkt.3 = tak, to czy drukujesz i naklejasz na karton, czy kalka odbijasz czy jaki diabel ?
Dzieki za odpowiedzi !
pozdrawiam,
Ahoj!
A co to za problem zapytać armatora o plany stoczniowe promu ( np. StenaLine czy Polferries) czy innej jednostki?
Nie da sie ukryć, ze temat jednostek cywilnych jest mniej popularny wśród modelarzy, co nie znaczy, że mniej ciekawy.
Na szczęście, coś zaczyna się dziać w tym temacie.
Pozdrawiam. SZKUTNIK
A co to za problem zapytać armatora o plany stoczniowe promu ( np. StenaLine czy Polferries) czy innej jednostki?
Nie da sie ukryć, ze temat jednostek cywilnych jest mniej popularny wśród modelarzy, co nie znaczy, że mniej ciekawy.
Na szczęście, coś zaczyna się dziać w tym temacie.
Pozdrawiam. SZKUTNIK
Pozdrawiam SZKUTNIK
Na pochylni: HMT "OLYMPIC" (1:200)
Na desce kreślarskiej: SAR 3000 (1:50) - DAR POMORZA (1:100) - OCEANIA (1:100) - WILHELM GUSTLOFF (1:200)
Na pochylni: HMT "OLYMPIC" (1:200)
Na desce kreślarskiej: SAR 3000 (1:50) - DAR POMORZA (1:100) - OCEANIA (1:100) - WILHELM GUSTLOFF (1:200)