- żeby Ci przez myśl nie przeszło naklejenie tylko narysowanego bieżnika a nie wyciętego na swoim fiaciku
przesadziłeś
na pewno w moim pierwszym, nazwijmy to, zaawansowanym modelu będzie dużo niedoróbek, gaf, niedokładności, ale celowej profanacji modelu postaram się nie robić (mimo braku relacji, pracuję nad modelem, a właściwie uczę się podstaw)
Wiem, że przesadziłem ale wiem też, że tak byś nie zrobił
To miało tylko na celu zwrócenie uwagi na Twoje "marudzenie" - taj jak mirrasss78 zwrócił uwagę na moje
jednemu z towarzyszy udało się wykonać kilka zdjęć z produkcji gąsienic do tego tajnego projektu, czym prędzej więc zamieścił je w sieci, by agenci obcych służb nie musieli się narażać i szpiegować fabryki...
Gąsienice jak żywe. Przydałby się jakiś szablonik do wklejania wszystkich czterech żeberek do ogniwa jednocześnie, pomyśl nad tym. Może tekturowy blok z nacięciami na żeberka?
STEP BY STEP
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski.
W imadle: Dorobek
Dzięki...
Żeberka, o których piszesz mają wysokość nieprzekraczającą 1 mm, a ich górna część nie jest płaska - lekki łuczek wgłębiony do wewnątrz - to wszystko niestety utrudnia troszkę wykonanie jakiegoś szablonu - tym bardziej, że akurat z tymi elementami nie jest tak źle - przyklejenie ich zajmuje góra 2 minuty...
Największy problem mam z wykonaniem tulejek - jak już mam je zrobione to potem już leci w miarę szybko
Właśnie tak to sobie wyobrażałem, to o czym pisałeś...
Trzeba by tylko jeszcze uwzględnić to, że zewnętrzne żeberka mają być przyklejane pod pewnym kątem w stosunku do tych wewnętrznych... Rowki w szablonie musiałyby mieć max 0,5 mm głębokości, ale jeśli dojdę do wniosku, że to zdecydowanie ułatwi sprawę zlecę towarzyszom wykonanie owego urządzenia - co przecież większym problemem nie będzie...
Dziękuję za pomysł i szkic
miał być dzisiaj pokaz, a gąsienice nadal nie ożyły...
Było niestety troszkę przerwy w budowie, a właściwie w wycinaniu tak więc na dzień dzisiejszy prace wyglądają tak:
To co widzicie na zdjęciu (134x3) oznacza, że wszystkie "podstawowe" elementy gąsek mam wycięte i myślę, że taka taśmowa produkcja zdecydowanie przyśpieszy prace niż sklejanie i wykańczanie po kilka sztuk...