*[Relacja/Czołg] M4A4 Sherman Crab (Flail) I z 79 Armoured Division
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Znowu coś mi się udało dorobić. Tym razem większość prac skoncentrowała się na malowaniu tego, co do tej pory skleiłem. Koło 20 godzin machania pędzlem i efekt jak widać:
Gdzieniegdzie konieczne są jeszcze drobne poprawki retuszerskie.
Poza tym pospawałem już kadłub.
No to teraz pora na jego wyposażanie.
Gdzieniegdzie konieczne są jeszcze drobne poprawki retuszerskie.
Poza tym pospawałem już kadłub.
No to teraz pora na jego wyposażanie.
Znowu coś drgnęło w temacie ronsonka. Skończyłem zabawę z detalami poniżej linii błotników.
Z tyłu, we wnęce, wydechy i kawał zaokrąglonej blachy jeszcze nie przyklejone - czkają na ostateczne malowanie. Uchwyty do holowania i ich przetyczki wykonane z cyny 1mm (z papierowymi uszami) są w komplecie - 4 szt. Do zdjęcia delikatnie wsunąłem kawałek przetyczki w 1 uchu.
Z tyłu, we wnęce, wydechy i kawał zaokrąglonej blachy jeszcze nie przyklejone - czkają na ostateczne malowanie. Uchwyty do holowania i ich przetyczki wykonane z cyny 1mm (z papierowymi uszami) są w komplecie - 4 szt. Do zdjęcia delikatnie wsunąłem kawałek przetyczki w 1 uchu.
- Hurragan76
- Szydercza Gała
- x 169
Półtora miesiąca minęło i na kolejną drobną aktualizację już czas. Udało mi się skończyć przednią płytę. No może z górą do połowy kadłuba. Jak ktoś będzie chciał pytać o szczegóły wykonania czegoś, to zapraszam. Resztę widać na zdjęciach - po to są robione przed malowaniem, żeby "kuchnię" było widać;)
Do następnej aktualizacji.
Do następnej aktualizacji.
OK. Co to są te szarości? Jakieś wstępne malowanko?
Wizjery? przed włazami (te z literkami P, L) mają trzpienie w zawiasach - czy są ruchome?
Super ci wychodzą spawy. Jestem ciekawy efektu po pomalowaniu.
Wizjery? przed włazami (te z literkami P, L) mają trzpienie w zawiasach - czy są ruchome?
Super ci wychodzą spawy. Jestem ciekawy efektu po pomalowaniu.
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
Spawy - wikol nakładany drewnianym patyczkiem. Jak podeschnie to nagniatam obciętą igłą lekarską.
KM - otwory wycinane obciętą igłą, pojedynczo. Papier 100g, satynowany, niczym nie impregnowany.
Wizjery są ruchome - tylko po to, żebym miał łatwiej pod nimi malować ;)
Szarości - to po prostu stary kalendarz i oglądacie fragmenty pięknego nieba )
KM - otwory wycinane obciętą igłą, pojedynczo. Papier 100g, satynowany, niczym nie impregnowany.
Wizjery są ruchome - tylko po to, żebym miał łatwiej pod nimi malować ;)
Szarości - to po prostu stary kalendarz i oglądacie fragmenty pięknego nieba )