*[Relacja/Pojazd] BTR-80 Transporter (Modelik 1:25)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Budowa idzie pełną parą. Tym razem wziąłem się za tylną część pojazdu, jak widać zostały do zrobienia tylko lampy, ale jak na razie nie mam pomysłu jak je efektownie zrobić. Więc jeśli macie jakiś fajny patent to proszę o radę, chciałbym je zrobić tak żeby jak najbardziej przypominały oryginał
Update:
Właśnie wpadłem na pomysł aby do tych lamp wykorzystać....... lekarstwa :-) a dokładnie opakowania, dość że są w odpowiednim kolorze, to jeszcze są chropowate i się błyszczą :-)
PS. Na co to człowiek nie wpadnie jak jest chory :-)
Pozdrawiam
Update:
Właśnie wpadłem na pomysł aby do tych lamp wykorzystać....... lekarstwa :-) a dokładnie opakowania, dość że są w odpowiednim kolorze, to jeszcze są chropowate i się błyszczą :-)
PS. Na co to człowiek nie wpadnie jak jest chory :-)
Pozdrawiam
Lampy gotowe. Jak widać na zdjęciach najpierw nakleiłem plastiki z lekarstw na tekturę, później wyciąłem z nich prostokąty odpowiadające wymiarom kloszy. W dalszej części światła obkleiłem paskami z brystolu i na koniec wcisnąłem do wewnątrz folię.
Teraz zabieram się za górną część pojazdu.
Pozdrawiam
Teraz zabieram się za górną część pojazdu.
Pozdrawiam
Давид, здравствуйте.
Специально зарегистрировался для того чтобы написать вам.
Давно слежу за вашим проектом. Восхищен вашим старанием. Расстроен тем, что при подробной детализации колес и подвески вы махнули рукой на амбразуры, волноотражатель, бамперы и прочую мелочь...
Не могу удержаться, чтобы не поделиться своим вариантом транспортера.
Удачи в дальнейшей сборке!
David, dzień dobry.
Specjalnie zarejestruj się, aby napisać do was.
Zostały następujące projektu. Podziwiaj swój staranności. Zaniepokojonych faktem, że więcej szczegółów koła i zawieszenie, dałeś się na strzelnice, volnootrazhatel, zderzaki i innych rzeczy ...
Nie mogę się oprzeć, aby nie dzielić się swoją wersję transportera.
Powodzenia w przyszłości budować!
Специально зарегистрировался для того чтобы написать вам.
Давно слежу за вашим проектом. Восхищен вашим старанием. Расстроен тем, что при подробной детализации колес и подвески вы махнули рукой на амбразуры, волноотражатель, бамперы и прочую мелочь...
Не могу удержаться, чтобы не поделиться своим вариантом транспортера.
Удачи в дальнейшей сборке!
David, dzień dobry.
Specjalnie zarejestruj się, aby napisać do was.
Zostały następujące projektu. Podziwiaj swój staranności. Zaniepokojonych faktem, że więcej szczegółów koła i zawieszenie, dałeś się na strzelnice, volnootrazhatel, zderzaki i innych rzeczy ...
Nie mogę się oprzeć, aby nie dzielić się swoją wersję transportera.
Powodzenia w przyszłości budować!
Budowa zbliża się małymi kroczkami do końca, jak widać zostało już niewiele do zrobienia. Żeby nie ryzykować przypadkowym pobrudzeniem modelu, elementy które znajdują się na górnej części kadłuba pomaluje przed przyklejeniem. Na deser zostawiam sobie podobnie jak w przypadku T-72 wieżyczkę.
Update:
Malowanko rozpoczęte....
Update:
Malowanko rozpoczęte....
Witam Wszystkich.
Wreszcie po dłuższych i krótszych przerwach nadszedł czas na finałową galerię. Podsumowując model nie był specjalnie trudny w budowie, aczkolwiek opracowanie posiadało wiele mniejszych i większych baboli, głównie ujawniały się one w pasowaniu części względem siebie.
Ale koniec z narzekaniem , czas na galeryjkę. Mam nadzieje że Wam się spodoba finałowy efekt. Aha i jeszcze jedno, dziękuje Wszystkim za odwiedzenie mojej relacji i za Wasze opinie wygłaszane na tym forum.
I kilka wybranych zdjęć w rozdzielczości full HD:
Pozdrawiam.
Wreszcie po dłuższych i krótszych przerwach nadszedł czas na finałową galerię. Podsumowując model nie był specjalnie trudny w budowie, aczkolwiek opracowanie posiadało wiele mniejszych i większych baboli, głównie ujawniały się one w pasowaniu części względem siebie.
Ale koniec z narzekaniem , czas na galeryjkę. Mam nadzieje że Wam się spodoba finałowy efekt. Aha i jeszcze jedno, dziękuje Wszystkim za odwiedzenie mojej relacji i za Wasze opinie wygłaszane na tym forum.
I kilka wybranych zdjęć w rozdzielczości full HD:
Pozdrawiam.