Witam kolegów modelarzy.
Chciałem pokazać model TOPRa, który właśnie został ukończony.
Brakuje mu kilku kalek - ale dlatego że takich niema a ja namalować tylko napis TOPR potrafiłem. Model surowy jest naprawdę surowy - dużo dłubania trochę szpachla, wnętrze jest kompletne i wykonane w całości od podstaw.
Przygotowuje się do zrobienia kolejnego W-3 więc uwagi pozytywne i negatywne chętnie przyjmę
TOPRowski Sokół AJ-Model 1:72
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
TOPRowski Sokół AJ-Model 1:72
Tylko śmigłowce !!! 1:72
Przyjemny modelik choć faktycznie brak kalek jest kłopotem.
Z czego zrobione są wyloty spalin z silników ? Jakaś blaszka ? No i może uda Ci się wykonać zdjęcie wnętrza, skoro zrobione od podstaw to trzeba się pochwalić
Muszę się przyznać, że w 1991 roku miałem swój wkład w rozwój tej konstrukcji. Dokonałem zmian w rysunku jakiejś elektrycznej wiązki E coś tam. Nic już z tego nie pamiętam, bo moja kariera konstruktora trwała tylko 1,5 miesiąca. Potem zmieniłem zawód bo pensja oscylowała w okolicy zasiłku dla bezrobotnych, większość załogi Świdnika zajmowała się grabieniem trawników a perspektywa mieszkania przez całe życie w hotelu robotniczym nie wydawała mi się atrakcyjna.
Jak już będziesz tego drugiego W-3 budował to może jakąś relację z budowy założysz.
Z czego zrobione są wyloty spalin z silników ? Jakaś blaszka ? No i może uda Ci się wykonać zdjęcie wnętrza, skoro zrobione od podstaw to trzeba się pochwalić
Muszę się przyznać, że w 1991 roku miałem swój wkład w rozwój tej konstrukcji. Dokonałem zmian w rysunku jakiejś elektrycznej wiązki E coś tam. Nic już z tego nie pamiętam, bo moja kariera konstruktora trwała tylko 1,5 miesiąca. Potem zmieniłem zawód bo pensja oscylowała w okolicy zasiłku dla bezrobotnych, większość załogi Świdnika zajmowała się grabieniem trawników a perspektywa mieszkania przez całe życie w hotelu robotniczym nie wydawała mi się atrakcyjna.
Jak już będziesz tego drugiego W-3 budował to może jakąś relację z budowy założysz.
Zgadza sie oszklenie jest kiepskie, następnym razem albo przeszlifuje je albo wykonam od podstaw jak to uczyniłem z poprzednim sokołem 0417 .
Moja kopalnią wiedzy są moje zdjęcia zgromadzone z sieci oraz publikacja Aeroplana i wspaniała płytka CD dołączona do numeru. Chętnie bym zobaczył jakiś model AJModel w wykonaniu kogoś innego może bym się czegoś nauczył nowego
Moja kopalnią wiedzy są moje zdjęcia zgromadzone z sieci oraz publikacja Aeroplana i wspaniała płytka CD dołączona do numeru. Chętnie bym zobaczył jakiś model AJModel w wykonaniu kogoś innego może bym się czegoś nauczył nowego
Tylko śmigłowce !!! 1:72
Pozwalaj na określenie, z dużym przybliżeniem, koloru wnętrzaTempest pisze:Niestety szybki w tym modelu są trochę za mało przezroczyste.
Ze względu na wiatrak, nie da się chyba podejść okiem ( ) na mniej niż 10cm. Czyli ogólnie mówiąc, można zobaczyć we wnętrzu figę z makiem.
Domyślam się, że vader9 uspokoił tym wnętrzem swoje modelarskie sumienie.
Sam modelik bardzo fajny i przyzwoicie wykonany, i zaprezentowany.
Pozdrawiam
erkamo
erkamo