SM42 1601
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
masz racje właśnie też się ogarnąłem że nie ten typ wózka wstawiłem przepraszam za wprowadzenie w błąduboottd pisze:No to masz poprawke do zrobienia ;) szprych przynajmniej wg rysunku na którym się opierasz jest 9 i są ciut szersze. Zredukowanie ich do 8 za bardzo się już w oczy rzuca...
EDIT:
A swoją drogą to miny zastawiasz: w pierwszym poście dałeś rysunek wózka starego typu a modelujesz wózek nowego typu ;)
a co ilości szprych to zaraz poprawię a co do tych mocowań piór to się już zgadza
pozdrawiam
to się cieszę rzeczywiście to ma być nowy wózek, zupełnie nie chcący wprowadziłem was w błąd ale już się tłumaczęuboottd pisze:Tak, jeśli to ma być nowy wózek to wygląda dobrze.
na pierwszym zdjęciu jest wózek zwrotny typu 1LN i jest on bez belki bujakowej, a na drugim zdjęciu wózek starego typu. Ja wykonuje model z nowym wózkiem.
W książce z której korzystam jest taki fragment:
"..wózek z belką bujakową i ramą typu zamkniętego jest dosyć złożony jak na lokomotywę o stosunkowo nie dużej prędkości maksymalnej (90km/h). Dlatego producent wypróbował najpierw w lokomotywie SM42 nr. 196 a następnie wprowadził do produkcji seryjnej (od lok. nr 521 nr. fabr. 664) nowy wózek zwrotny typu 1LN bez belki bujakowej i z ramą typu otwartego.."
nie ma on belki bujakowej ale ma belkę skrętową za która już niebawem się wezmę
pozdrawiam
Z płaszczyznami poradzisz sobie w następujący sposób. Najazd kursorem na element zespołu - zmienia kolor. Klikasz prawym klawiszem myszy pokazuje się menu, Wybierasz pozycję Pokaż/ukryj/komponent. Rozwija się następne okno. Usuwasz zaznaczenie przy: Płaszczyzny odniesienia.
Czasami trzeba poszukać który element ma włączone te płaszczyzny
F14?
dzięki wielkie będę próbowałDonRycho pisze:Z płaszczyznami poradzisz sobie w następujący sposób. Najazd kursorem na element zespołu - zmienia kolor. Klikasz prawym klawiszem myszy pokazuje się menu, Wybierasz pozycję Pokaż/ukryj/komponent. Rozwija się następne okno. Usuwasz zaznaczenie przy: Płaszczyzny odniesienia.
pozdrawiam
Witam wszystkich
niestety idzie sesja więc czasu mam troszku mniej ale staram się nie zaniedbywać mojego projektu..
poprawiłem troszkę koło:
co tym sądzicie teraz może być
udało mi się także zlikwidować te wszystkie płaszczyzny które gmatwały rysunek i tak się prezentuje koło na zestawie:
teraz zabiorę się w ramach wolnego czasu za pióra...
pozdrawiam wszystkich
niestety idzie sesja więc czasu mam troszku mniej ale staram się nie zaniedbywać mojego projektu..
poprawiłem troszkę koło:
co tym sądzicie teraz może być
udało mi się także zlikwidować te wszystkie płaszczyzny które gmatwały rysunek i tak się prezentuje koło na zestawie:
teraz zabiorę się w ramach wolnego czasu za pióra...
pozdrawiam wszystkich