[Galeria z relacją] PWS-10 CP 1/2008
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
O, i teraz zdjęcia eleganckie Wszystko ostro o wyraźnie. Jest naprawdę ok.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
- Hurragan76
Dzięki Hurricane.
Robi się śmigiełko do PWS'a.
Wstępnie wypiłowany klocek lipowy
Klocek dokładniej wyszlifowany.
Naniesione linie - przód śmigła i tył śmigła. Na tym etapie trzeba się zdecydować w którą strone ma się śmigło obracać (to jest prawoobrotowe - patrzy się od tyłu).
Wstępnie ostrugane nożykiem śmigło. Na tym etapie trzeba być ostrożnym by nożyk nie "poszedł" po słojach, bo po "ptokach" i śmigło do beki - przód śmigła i tył śmigła.
CDN
Robi się śmigiełko do PWS'a.
Wstępnie wypiłowany klocek lipowy
Klocek dokładniej wyszlifowany.
Naniesione linie - przód śmigła i tył śmigła. Na tym etapie trzeba się zdecydować w którą strone ma się śmigło obracać (to jest prawoobrotowe - patrzy się od tyłu).
Wstępnie ostrugane nożykiem śmigło. Na tym etapie trzeba być ostrożnym by nożyk nie "poszedł" po słojach, bo po "ptokach" i śmigło do beki - przód śmigła i tył śmigła.
CDN
I właśnie dlatego moim zdaniem relacja "krok po kroku" jest bardzo przydatna. Przy budowie Karasia dawno temu, chciałem szlifować śmigło tyle, że z tektury i nijak nie wiedziałem jak się zabrać za to. Bo nie było to nigdzie pokazane jak należy. Taki instruktaż na pewno przyda się wielu młodym modelarzom .
Dużo ciekawych porad jest TU, nawet jak wykonać takie śmiegiełko, jak szukam informacji co jak zrobić to zawsze zaczynam od Poradnika i polecam go wszystkim.
OSTOJA dobra robota
OSTOJA dobra robota