*[Relacja/Kolej] Lokomotywa Ty 37
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Dziękuje wszystkim za dobre słowo.
Niewątpliwie może przeszkadzać niektórym modelarzom fakt że model wygląda tak jak wygląda. Mają do tego prawo. Był to jednak mój świadomy i celowy wybór. Należy przy tym mieć na uwadze fakt, że przypadku sklejenia go w standardzie (jeżeli było by to możliwe) to również nie miałby żadnych śladów eksploatacji.
Tempest wykorzystałem do modelu oryginalne szyny firmy A. Bucherer & Co AG bardziej znanej jako Buco. Produkowała ona do końca lat 50-tych m.in. kolejki i osprzęt do nich w skali "0". Otrzymałem je od kolekcjonera dla którego powstał Ty37.
Niewątpliwie może przeszkadzać niektórym modelarzom fakt że model wygląda tak jak wygląda. Mają do tego prawo. Był to jednak mój świadomy i celowy wybór. Należy przy tym mieć na uwadze fakt, że przypadku sklejenia go w standardzie (jeżeli było by to możliwe) to również nie miałby żadnych śladów eksploatacji.
Tempest wykorzystałem do modelu oryginalne szyny firmy A. Bucherer & Co AG bardziej znanej jako Buco. Produkowała ona do końca lat 50-tych m.in. kolejki i osprzęt do nich w skali "0". Otrzymałem je od kolekcjonera dla którego powstał Ty37.
Ten wygląd nikomu nie przeszkadza. Bo to ładny wygląd. Jeżeli ktoś odnajdzie Twój model za 100 lat, od razu wyrobi sobie właściwy pogląd o parowozach i ich utrzymywaniu
Pewien profesor uczył młodych malarzy. Mieli namalować coś, załóżmy - akt.
Podchodzi do jednego z dzieł, patrzy, a tutaj tylko jakieś linie w stylu Picasso. Co to jest? - pyta. Kobieta - odpowiada młody malarz - tak ją widzę.
Profesor odpowiedział: skoro tak Pan widzi, to proszę uważać, żeby nie wpaść pod tramwaj!
Różne są punkty widzenia!
Pewien profesor uczył młodych malarzy. Mieli namalować coś, załóżmy - akt.
Podchodzi do jednego z dzieł, patrzy, a tutaj tylko jakieś linie w stylu Picasso. Co to jest? - pyta. Kobieta - odpowiada młody malarz - tak ją widzę.
Profesor odpowiedział: skoro tak Pan widzi, to proszę uważać, żeby nie wpaść pod tramwaj!
Różne są punkty widzenia!
- Precyzyjny
- x 25
Gratuluję ładnego modelu. Jak na pierwszy model parowozu, to wyszedł Ci on znacznie lepiej niż mój. Czysta praca, dokładna, ładne malowanie, cóż więcej trzeba?
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *