[relacja] Junkers Ju 88 C-6 (Military Model 3-4/2003)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
No, Panie Łukaszu, trochę tych piątków minęło. Myślę, że nie tylko ja czekam z niecierpliwością na dalsze efekty prac.Łukasz K. pisze: ... No, ostatnio się to trochę zmieniło, bo zacząłem chodzić do Piterpanzera na kółko modelarskie , i tam w kazdy piątek będę kontynuować budowę 88...
Poza tym wyrazy WIELKIEGO uznania i szacunku dla przezentowanego Dzieła Sztuki...
Pozdrawiam,
Sławek
Siemano! No, aplikacja to nie, ale rzeczywiście wolnego czasu mam mniej niż kiedyś ze względu na sprawy zawodowe i naukowe. Trochę też uczyłem się projektowania, czego na forum nie widać. Poza tym modelarstwo nie jest moim jedynym hobby... No ale teraz wracam. Przypadkowe wejście na forum i zdjęcie tygodnia ze spitem I z Modelika zrobiły swoje - nałóg się odezwał. ;)
Co do 88, to nie dokończę go, dopóki nie będę pewien, że potrafię go porządnie wyretuszować i polakierować. Nie chcę eksperymentować na modelu z tak zaawansowanym wnętrzem, żeby nie zmarnować włożonej w nie pracy. To wszystko dlatego, że zabrałem się za taki duży model, mając zbyt małe doświadczenie w modelowaniu powierzchni zewnętrznych.
W każdym razie zacząłem kilka dni temu budowę spita VB od Hala, w którym nie będzie żadnego wypasu w środku, będzie za to nauka wypasania powierzchni zewnętrznych metodą osobnika wypowiadającego się powyżej. ;) Efekty oczywiście pokażę na forum. Na razie nie ma co pokazywać, bo wnętrze jest w 100% standardowe (może tylko pasy będą niestandardowe - jest to jednak najbardziej widoczny element), a z tego modelu są na forum trzy relacje i zainteresowani wiedzą już, jak wygląda.
Co do 88, to nie dokończę go, dopóki nie będę pewien, że potrafię go porządnie wyretuszować i polakierować. Nie chcę eksperymentować na modelu z tak zaawansowanym wnętrzem, żeby nie zmarnować włożonej w nie pracy. To wszystko dlatego, że zabrałem się za taki duży model, mając zbyt małe doświadczenie w modelowaniu powierzchni zewnętrznych.
W każdym razie zacząłem kilka dni temu budowę spita VB od Hala, w którym nie będzie żadnego wypasu w środku, będzie za to nauka wypasania powierzchni zewnętrznych metodą osobnika wypowiadającego się powyżej. ;) Efekty oczywiście pokażę na forum. Na razie nie ma co pokazywać, bo wnętrze jest w 100% standardowe (może tylko pasy będą niestandardowe - jest to jednak najbardziej widoczny element), a z tego modelu są na forum trzy relacje i zainteresowani wiedzą już, jak wygląda.
Lukasz , liczymy na szczegolowy opis tej techniki retuszowania.
Marcin juz pisal co i jak ,ale nie pokazal tak do konca .
Modele Marcina maja taki retusz ze galy wypadaja i wygladaja przepieknie.
Twoje Ju-88 juz chwalilem , sposob prowadzenia relacji i przekazywania swoich umiejetnosci i wiedzy innym jest pierwsza klasa. Nie mowiac o zdjeciach ,po prostu TOP !!
Marcin juz pisal co i jak ,ale nie pokazal tak do konca .
Modele Marcina maja taki retusz ze galy wypadaja i wygladaja przepieknie.
Twoje Ju-88 juz chwalilem , sposob prowadzenia relacji i przekazywania swoich umiejetnosci i wiedzy innym jest pierwsza klasa. Nie mowiac o zdjeciach ,po prostu TOP !!