[Relacja] USS Ticonderoga cv-14 1:400
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[Relacja] USS Ticonderoga cv-14 1:400
Witam. Jest to moja pierwsza relacja więc proszę o przymknięcie oka na moje ewentualne błędy techniczne
Jak obiecałem zacząłem budowę lotniskowca typu essex po przebudowie.
Przedstawiam pierwsze efekty mojej pracy, szału może to nie robi ale jak na moje możliwości efekt prawie mnie zadowala ale jeszcze dopracuje to i owo.
rufa ale jeszcze coś dodam
[/img]
podnośnik dziobowy ale nie działa jak powinien chyba zastygnie
Jak obiecałem zacząłem budowę lotniskowca typu essex po przebudowie.
Przedstawiam pierwsze efekty mojej pracy, szału może to nie robi ale jak na moje możliwości efekt prawie mnie zadowala ale jeszcze dopracuje to i owo.
rufa ale jeszcze coś dodam
[/img]
podnośnik dziobowy ale nie działa jak powinien chyba zastygnie
dzisiaj trochę pracowałem nad deseczką i doszedłem do wniosku że dalsza budowa nie ma sensu, ponieważ efekty nie są zadowalające(pędzelek do retuszu mnie chyba nie lubi ). Oczywiście się nie poddaje i zacznę w inny sposób od początku, a ten będzie mi służył za pomoc w nie popełnieniu tych samych błędów. I jeszcze pytanko: jaki kształt miała dziobowa winda?? Jeszcze proszę o jakieś plany altyleri okrętu....
Zdecydowanie lepiej. Karton barwiony w masie?
edit:
na wypadek gdybyś tam nie był:
http://www.motionmodels.com/ships/cv/cv14.html
edit:
na wypadek gdybyś tam nie był:
http://www.motionmodels.com/ships/cv/cv14.html
Tak to jest karton barwiony w masie, będzie z tego cały model z wyjątkiem pokładu. Dostałem go w jednym sklepie w formie arkusza A1 z czego uzyskałem 8 szt A4. Jest trochę cieńszy(jakieś 140g/m2) ale daje rade.
Jeżeli chodzi o ten link to najlepszy przykład na którym będę się wzorował, bo nie znalazłem lepszych informacji n ten temat jednocześnie cieszę się że zostałem dostrzeżony przez dobrych modelarzy do, których mi wiele brakuje.
Może jeszcze dziś coś tam zaprezentuje pozdro....
Jeżeli chodzi o ten link to najlepszy przykład na którym będę się wzorował, bo nie znalazłem lepszych informacji n ten temat jednocześnie cieszę się że zostałem dostrzeżony przez dobrych modelarzy do, których mi wiele brakuje.
Może jeszcze dziś coś tam zaprezentuje pozdro....
Ostatnio zmieniony sob mar 27 2010, 12:56 przez ruto88, łącznie zmieniany 1 raz.