Z wujkiem Google, i nigdzie nie mogłem znaleźć planów, choćby trzech rzutów, nie mówiąc już o konkretnych modelarskich. Z moich info wynika, że MM ani PM nie było o nim. A chcę zbudować model Jelcza 315 GCBA 6/32. A opierając się tylko na fotkach nie będzie to zbyt dokładne.
Czyli poszukiwanie bez ruszania się z fotela. Nie najlepszy sposób, niestety - najczęstszy.
Plany tego wozu istnieją, są dokładne, wiem co mówię. Poczekaj trochę, kupisz gotowy model z wydawnictwa.
kierownik pisze:Czyli poszukiwanie bez ruszania się z fotela. Nie najlepszy sposób, niestety - najczęstszy.
Plany tego wozu istnieją, są dokładne, wiem co mówię. Poczekaj trochę, kupisz gotowy model z wydawnictwa.
To mniamuśnie ja jestem modelarzem 3D i trochę plastikowym trochę kartonowym - więc pewnie i tak najpierw tego Jelonka zeskanuję i zrobię sobie render, a potem kopię mojego wozu z OSP
Znajdź na Alle... instrukcję obsługi, takie w dużych formatach (B4 bodajże). Do Jelczy 315-317 była wydana w dwóch częściach. Tam znajdziesz prawie wszystko, czego potrzeba do zbudowania modelu.