[Relacja] RMS TITANIC (Fly Model 1:200)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 1
Pokażesz laikowi i powie wow (jak zauważy że są nity dorobione), Pokażesz puryście i się skrzywi. Zastanów się czy podobają się tobie.
Wg. mnie są za duże i jest ich za mało - wystarczy spojrzeć na narysowane. Nie wiem czy naostrzenie coś da - dalej będą za bardzo rozstawione.
Zastanawiam się jak można by zrobić coś co by ułatwiało robienie tych nitów i przychodzi mi do głowy jedynie rządek szpilek ściśnięty między dwoma sztywnymi płytkami, wciskany od tyłu w kalkę techniczną...
Wg. mnie są za duże i jest ich za mało - wystarczy spojrzeć na narysowane. Nie wiem czy naostrzenie coś da - dalej będą za bardzo rozstawione.
Zastanawiam się jak można by zrobić coś co by ułatwiało robienie tych nitów i przychodzi mi do głowy jedynie rządek szpilek ściśnięty między dwoma sztywnymi płytkami, wciskany od tyłu w kalkę techniczną...
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- Szydercza Gała
- x 169
W tej skali to nie ma sensu, ja wiem że na Konradusie są tacy co uważają że nity na jajatach czy innych japońcach miały pół metra średnicy i były odstępach 3 metrowych, ale uwierz mi nie będziesz żałował decyzji którą podjąłeś. Spróbuj natomiast uzyskać jak najlepszy efekt zachodzenia na na siebie płyt oraz ich podziałów i grubości.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Zgadzam się z przedmówcą w całej szerokości, długości i grubości! Olać te pancerne nity i skupić się na starannym odwzorowaniu blach. W twoim wykonaniu efekt z pewnością będzie znakomity!Szydercza Gała pisze: Spróbuj natomiast uzyskać jak najlepszy efekt zachodzenia na na siebie płyt oraz ich podziałów i grubości
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100