Lancaster Andrzeja Ziobra
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
- x 58
Blaszki niefototrawione
-za ciężarówkę - złoty medalza jakie modele było te 6 medali kolegi Irka
-za MiGa-21 - złoty medal
-za model SF - złoty medal
-za lawetę do Lima - złoty medal
-za dwa samochody rajdowe złoty i srebrny medal
Gdy stajesz przed problemem, szukaj rozwiązania, a nie obejścia.
-
- x 58
Lancaster Andrzeja Ziobra
W tym zestawie (Lancaster i Junkers) kilka razy Junkers faktycznie przegrał... z Lancasterem, gdy oba były wystawiane w jednej klasie. Wtedy Junkers miał II miejsce, a Lancaster I miejsce....kiedykolwiek się zdarzyło, aby Andrzej Ziober "wyposażony" w Lancastera i Junkersa cokolwiek przegrał?
-
- x 58
Lancaster Andrzej Ziobra
28-29 maja br. w Ankarze, w tamtejszym Muzeum Lotnictwa Wojskowego, odbył się Międzynarodowy Konkurs Lotniczych Modeli Redukcyjnych. Konkurs miał patronat najwyższych władz państwowych, ponieważ stanowił jeden z elementów uroczystości obchodów 100-lecia lotnictwa tureckiego. Oprócz najlepszych modelarzy tureckich do udziału w tej imprezie specjalne zaproszenie dostali czterej modelarze z Bułgarii, dwaj niemieccy i dwaj Polacy. Ekipa bułgarska była bardzo mocna, z rewelacyjnymi modelami, Niemcy raczej kiepscy, a Polacy – Ireneusz Mikucki i niżej podpisany startowali znanymi modelami (Irek MiGiem-21, ja Lancasterem i Junkersem G-23w). Wszyscy zagraniczni zawodnicy zostali zgrupowani w osobnej klasie Masters i wśród nich nominowano trzech zwycięzców. Miejsca II i III zajęli dwaj Bułgarzy, a I miejsce przypadło mnie za Lancastera. Piszę o tym, gdyż najprawdopodobniej był to pierwszy start Polaków na kontynencie azjatyckim.
- Wujek Andrzej
- x 2
Andrzeju !
I co ja Ci mam dziecko napisać ? Żeś jak Sobieski Turków rozłożył , nie pod Wiedniem tylko u nich ? Przy okazji parę innych nacji też ?
To żart oczywiście ... sami chcieli .
Zawsze gratulowałem "zaocznie" . Teraz pozwolę sobie publicznie i oficjalnie , choć taka zazdrość mnie ogarnęła że ... no ... ehhhhhh .
Wujek Oficjalny gratuluje i pozdrawia
I co ja Ci mam dziecko napisać ? Żeś jak Sobieski Turków rozłożył , nie pod Wiedniem tylko u nich ? Przy okazji parę innych nacji też ?
To żart oczywiście ... sami chcieli .
Zawsze gratulowałem "zaocznie" . Teraz pozwolę sobie publicznie i oficjalnie , choć taka zazdrość mnie ogarnęła że ... no ... ehhhhhh .
Wujek Oficjalny gratuluje i pozdrawia