An-26 1/72 [projekt własny]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Witam
Bardzo podoba mi się co robisz z An-26 . Piękna praca.
Nigdy nie umiałem robić kartonowych modeli zawsze wybierałem dla mnie łatwiejszy materiał w obróbce .
Czy opracowany przez Ciebie model An-26 w jakiś sposób można przenieść do Corel Draw ?
Pytam bo obecnie robię M-28 skytruck w skali 1/48 , Niestety nie z kartonu.Wybrałem plastik i żywicę .
Chciał bym też zrobić An-26 w 48.
Bardzo podoba mi się co robisz z An-26 . Piękna praca.
Nigdy nie umiałem robić kartonowych modeli zawsze wybierałem dla mnie łatwiejszy materiał w obróbce .
Czy opracowany przez Ciebie model An-26 w jakiś sposób można przenieść do Corel Draw ?
Pytam bo obecnie robię M-28 skytruck w skali 1/48 , Niestety nie z kartonu.Wybrałem plastik i żywicę .
Chciał bym też zrobić An-26 w 48.
Pozdrowiam SAAB
-
- x 1
Szczerze powiedziawszy to nigdy nie próbowałem swoich sił w Corel Draw'ie. Części mojego An-26 są zapisywane w formacie BMP lup PNG. Nie jest to grafika wektorowa więc jeśli chodzi o skopiowanie części do Corel Draw to myśle, że wszystko trzeba by przerysować w programie umożliwiającym otworzenie pliku rastrowego i zapis do pliku wektorowego. Nigdy nie korzystałem z Corel Draw i nie wiem jakie możliwości ma ten program, ale z tego co słyszałem to ma on duże możliwości.
Dziękuję serdecznie za odpowiedź . Popytam moich pomocników czy istniejeforma zapisania Twoich plików tak aby były widziane dla CDR'a
może jakieś rozszerzenie .
Grzegorz75-
Co do zaprezentowania M-28 bardzo chętnie tylko czy w tym dziale.
Czy dobrze rozpoznaję akwen ? Bieszkowice?
Przez ostatnich parę lat budowłem modele wystawowe dla stoczni zostały mi formy kadłubów parenaście typów .co robiłem można zerknąć tutaj :
http://www.morskasm.pl/bilmodelmakers/a ... index.html
wiele elementów jest pokopiowanych jakoś nigdy nie starczyło czasu na zrobienie RC a mam wielką chętkę .
Mam nadzieję że podanielinka nie jest zabronione .
Pozdrawiam
Tomasz Bilkiewicz
może jakieś rozszerzenie .
Grzegorz75-
Co do zaprezentowania M-28 bardzo chętnie tylko czy w tym dziale.
Czy dobrze rozpoznaję akwen ? Bieszkowice?
Przez ostatnich parę lat budowłem modele wystawowe dla stoczni zostały mi formy kadłubów parenaście typów .co robiłem można zerknąć tutaj :
http://www.morskasm.pl/bilmodelmakers/a ... index.html
wiele elementów jest pokopiowanych jakoś nigdy nie starczyło czasu na zrobienie RC a mam wielką chętkę .
Mam nadzieję że podanielinka nie jest zabronione .
Pozdrawiam
Tomasz Bilkiewicz
Pozdrowiam SAAB
- Heinrich Kosmala
- x 170
- marcin1323