*[Relacja/Kolej] Parowóz Pośpieszny Pm3 Angraf
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Relacja/Kolej] Parowóz Pośpieszny Pm3 Angraf
Witam
Opracowanie: Adrian Wandtke & Marcin Kowalski Skala: 1:25
Budowa modelu oparta jest na podstawie zawartych rysunków i zaleceń autora wycinanki.Poniżej przedstawiam zdjęcia wykonane w trakcie budowy.
Budowa nadal trwa:
Opracowanie: Adrian Wandtke & Marcin Kowalski Skala: 1:25
Budowa modelu oparta jest na podstawie zawartych rysunków i zaleceń autora wycinanki.Poniżej przedstawiam zdjęcia wykonane w trakcie budowy.
Budowa nadal trwa:
Ostatnio zmieniony czw wrz 02 2010, 12:56 przez maniek72, łącznie zmieniany 3 razy.
Witaj
Bardzo ładnie wychodzi Ci ten model. Szacunek za samodzielnie zrobione koła. Elementy, które mają wyglądać jak stalowe wymagają moim zdaniem małego dopracowania. Jeżeli były malowane metalizerem (wydaje mi się, że tak), to przetarcia krawędzi ostrym pędzlem lub wypolerowania.
Nie interesowałem się tym modelem - bo myślałem, że zabudowany tą wielką blachą, nie wygląda okazale. Myliłem się. Jeżeli nawet nie będziesz go brudził to wypadałoby nanieść trochę smaru. Tanim sposobem jest przybrudzony czarnym akrylem Sidolux. Na początku jest mętny ale po wyschnięciu zrobi się przezroczysty. No i zostawi czarny samar w zakamarkach.
Pozdrawiam serdecznie.
Bardzo ładnie wychodzi Ci ten model. Szacunek za samodzielnie zrobione koła. Elementy, które mają wyglądać jak stalowe wymagają moim zdaniem małego dopracowania. Jeżeli były malowane metalizerem (wydaje mi się, że tak), to przetarcia krawędzi ostrym pędzlem lub wypolerowania.
Nie interesowałem się tym modelem - bo myślałem, że zabudowany tą wielką blachą, nie wygląda okazale. Myliłem się. Jeżeli nawet nie będziesz go brudził to wypadałoby nanieść trochę smaru. Tanim sposobem jest przybrudzony czarnym akrylem Sidolux. Na początku jest mętny ale po wyschnięciu zrobi się przezroczysty. No i zostawi czarny samar w zakamarkach.
Pozdrawiam serdecznie.
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
niki68
p.s model dla mojej połowy.
Zgadzam się z tobą kiepski wygląd da się poprawić .Elementy, które mają wyglądać jak stalowe wymagają moim zdaniem małego dopracowania. Jeżeli były malowane metalizerem (wydaje mi się, że tak), to przetarcia krawędzi ostrym pędzlem lub wypolerowania.
Założenie moje, jest takie że ma wyglądać ślicznie jak z pod igły.Jeżeli nawet nie będziesz go brudził to wypadałoby nanieść trochę smaru.
p.s model dla mojej połowy.