OSTOJA pisze:Małymi kroczkami do przodu. KM-y tylnego strzelca - dorobiłem im magazynki bębnowe bo autor zapomniał - "szczeniaki" zawsze miały magazynki bębnowe(...)
Talerzowy Oś magazynka bębnowego jest równoległa do osi lufy.
Ostoja a nie warto pobawić się w uplastycznienie bomby? Podkład, szlif, podkład szlif ... i fajny efekt gwarantowany. Problem z doborem koloru finiszowego w tym wypadku odpada - bo czarny :-)
Wracając do meritum sprawy - model sprawia fajne wrażenie, tak trzymaj!
bleriot pisze:Podkład, szlif, podkład szlif ... i fajny efekt gwarantowany.
Nigdy kartonu nie szpachlowałem, stosowałem tylko lakier bezbarwny, bardzo rzadko malowałem drobne części. Najwięcej malowania miałem w Sumie i PWS-54 (wnętrze kabiny - ale tam był przymus). Więc bombka zostanie tak jak jest. Pozdrawiam.
STEP BY STEP
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski.
W imadle: Dorobek
Robią się śmigiełka, nie stosuję drutów by usztywnić łopaty bo druty bardzo łatwo odgniatają się w kartonie. Zwijam stopniowane rurki z cienkiego papieru.
Po wstępnej przymiarce dochodzę do wniosku, że autor wycinanki zaprojektował za krótkie łopaty śmigieł. Będę to musiał dokładniej przeanalizować.
STEP BY STEP
Jednak łopaty śmigła są za krótkie o około 2-3 mm. Analizę przeprowadziłem posługując się oryginalnym szkicem Wilka zamieszczonym w przedwojennym prospekcie reklamowym PZL'a.
STEP BY STEP