*[Relacja/Samochód] KFz.305, czyli Opel "BLITZ" Holzgas
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Jacek Bula
Dzięki Ostoja
A teraz potrzebuję Waszej pomocy
Problem mam z maską, a dokładniej z wlotami (chyba tak to się zwie) na klapach od maski- zaznaczone na czerwono:
Model jest ładnie zaprojektowany, dużo szczegółów ma, więc nie mogę zostawić tego tak jak jest na zdjęciu, ale nie wiem jak to zrobić, by było dobrze.
Dumałem nad nacięciem ich i wyprofilowaniu krawędzi, ale wtedy będą za krótkie i powstaną szczeliny nad i pod wlotami, bo otworów nie pokryją.
Jak tak zostanie, będzie szpeciło model- rzucać się będzie prosto w oczy.
Pozdrawiający, Jacek.
A teraz potrzebuję Waszej pomocy
Problem mam z maską, a dokładniej z wlotami (chyba tak to się zwie) na klapach od maski- zaznaczone na czerwono:
Model jest ładnie zaprojektowany, dużo szczegółów ma, więc nie mogę zostawić tego tak jak jest na zdjęciu, ale nie wiem jak to zrobić, by było dobrze.
Dumałem nad nacięciem ich i wyprofilowaniu krawędzi, ale wtedy będą za krótkie i powstaną szczeliny nad i pod wlotami, bo otworów nie pokryją.
Jak tak zostanie, będzie szpeciło model- rzucać się będzie prosto w oczy.
Pozdrawiający, Jacek.
- Jacek Bula
Ostoja doskonale Ciebie zrozumiałem, dzięki, będę próbował dzisiaj na kopii co by oryginału nie zepsuć.
Łysy OMG dzięki za link bardzo pomocny, dzięki niemu zaciągnąłem wielce potrzebne informacje jak i czym wykonać- od kolegi Rutka.
Do tego mam zamiar dodać jeszcze zawiasy, co by dwie klapy były podnoszone i opuszczane w razie potrzeby mam nadzieję, że mi się to wszystko uda, puki co mam tyle (częściowo retuszowane) z delikatną pomocą
AKTUALIZACJA:
teoretycznie będzie to coś takiego, ale to trzeba jeszcze poprawić, poczyścić i wyretuszować. Wiem, że nie jest to najlepsze... nie jest chyba aż tak źle...
Łysy OMG dzięki za link bardzo pomocny, dzięki niemu zaciągnąłem wielce potrzebne informacje jak i czym wykonać- od kolegi Rutka.
Do tego mam zamiar dodać jeszcze zawiasy, co by dwie klapy były podnoszone i opuszczane w razie potrzeby mam nadzieję, że mi się to wszystko uda, puki co mam tyle (częściowo retuszowane) z delikatną pomocą
AKTUALIZACJA:
teoretycznie będzie to coś takiego, ale to trzeba jeszcze poprawić, poczyścić i wyretuszować. Wiem, że nie jest to najlepsze... nie jest chyba aż tak źle...
- Jacek Bula
- Jacek Bula
- Jacek Bula
I poległem na "własnych i głupich" błędach z którymi będę miał wiele do poprawy, jak to wyjdzie, to się okaże. Najgorzej jest z wnętrzem kabiny, co się przekonacie na zdjęciach (a miało być tak pięknie...).
Najpierw całość złożona na sucho:
Przód jeszcze do przełknięcia, ale to co w środku szoferki...
Pozdrawiający, Jacek.
Najpierw całość złożona na sucho:
Przód jeszcze do przełknięcia, ale to co w środku szoferki...
Pozdrawiający, Jacek.