[Relacja-Koniec] Ju-87 Stuka KW
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- 19zbyniu95
Z każdy twoim nowym postem widzę jak szybko zdobywasz doświadczenie.
Postęp w trybie geometrycznym...
Śmigło bardzo fajne.
Wesołych świąt Zbyszku.
P.S.
Przyglądam się uważnie temu śmigłu i dochodzę do wniosku, że błędnie zinterpretowałeś szare pola na częściach nr 160. Z tej części formujesz rurkę. Następnie wsuwasz tę rurkę w łopatę na głębokość szarego pola.
Następnie taką łopatę nasuwasz na główną wręgę śmigła do oporu ( do końca wcięcia). Twoje łopaty za bardzo wystają z kołpaka. Sprawdź to w następujący sposób:
Narysuj cyrklem koło o promieniu 49,2 mm. Połóż w kole śmigło osią obrotu prostopadle do powierzchni koła. Końcówki łopat powinny mieścić się na obwodzie koła. Jeśli tak nie jest, czeka cię przeróbka.
Jeszcze pokażę jak należy ustawić tylne klapki chłodnicy cieczy.
Postęp w trybie geometrycznym...
Śmigło bardzo fajne.
Wesołych świąt Zbyszku.
P.S.
Przyglądam się uważnie temu śmigłu i dochodzę do wniosku, że błędnie zinterpretowałeś szare pola na częściach nr 160. Z tej części formujesz rurkę. Następnie wsuwasz tę rurkę w łopatę na głębokość szarego pola.
Następnie taką łopatę nasuwasz na główną wręgę śmigła do oporu ( do końca wcięcia). Twoje łopaty za bardzo wystają z kołpaka. Sprawdź to w następujący sposób:
Narysuj cyrklem koło o promieniu 49,2 mm. Połóż w kole śmigło osią obrotu prostopadle do powierzchni koła. Końcówki łopat powinny mieścić się na obwodzie koła. Jeśli tak nie jest, czeka cię przeróbka.
Jeszcze pokażę jak należy ustawić tylne klapki chłodnicy cieczy.
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95
Witam,
Po prawie pół roku przerwy spowodowanej lenistwem, szkołą, i wakacjami xD powracam z dokończonym modelem Junkersa.
Kilka słów o modelu:
Model został bardzo starannie zaprojektowany i tylko z mojego braku doświadczenia powstały różne niedoróbki (szpary itd.), części pasują doskonale, powiedzmy że tak jak u hala.
Autorowi dziękuje za nieocenioną pomoc, kiedy pogubiłem kilka kluczowych części.
Co tu dużo pisać... Oto zdjęcia:
(Wszystkie zdjęcia w dużym formacie)
Koniec
P.S.
Komentujcie i oglądajcie ;)
Po prawie pół roku przerwy spowodowanej lenistwem, szkołą, i wakacjami xD powracam z dokończonym modelem Junkersa.
Kilka słów o modelu:
Model został bardzo starannie zaprojektowany i tylko z mojego braku doświadczenia powstały różne niedoróbki (szpary itd.), części pasują doskonale, powiedzmy że tak jak u hala.
Autorowi dziękuje za nieocenioną pomoc, kiedy pogubiłem kilka kluczowych części.
Co tu dużo pisać... Oto zdjęcia:
(Wszystkie zdjęcia w dużym formacie)
Koniec
P.S.
Komentujcie i oglądajcie ;)
gratuluję ładnego modelu. Będąc w Twoim wieku mogłem tylko pomarzyć o takim wykonaniu, żebyś Ty widział jak ja wtedy kleiłem Na zdjęciach dopatrzyłem się 2 niedokładności - mianowicie antena (nie napięta) oraz braki w retuszu ramek oszklenia kabiny. Mimo to samolot prezentuje się elegancko, niewątpliwie Twoja praca zostanie doceniona przez RADĘ KOMISARZY LUDOWYCH
- 19zbyniu95
Przyłączam się do gratulacji. O niedociągnięciach wspomniał MrJedi - zwłaszcza te braki w retuszu, które bardzo uwydatniają się przy takim sposobie robienia zdjęć (lampa). Biorąc pod uwagę jednak całość, odwaliłeś kawał porządnej modelarskiej roboty. Szczerze zazdroszczę Twoich umiejętności w tak młodym wieku.
Jedyne czego ja się osobiście czepię to zdjęcia - gdybyś się postarał o lepsze tło (jednolite) model prezentowałby się jeszcze ciekawiej, no i oczywiście spróbował bez lampy błyskowej
Pozdrawiam
Jedyne czego ja się osobiście czepię to zdjęcia - gdybyś się postarał o lepsze tło (jednolite) model prezentowałby się jeszcze ciekawiej, no i oczywiście spróbował bez lampy błyskowej
Pozdrawiam
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"