jelcz 315 Straż
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Być może taka wersja Jelcza w pojedynczym egzemplarzu gdzieś została zakupiona. Tego nie wiem. Widziałem jedynie zdjęcia ze Steyerem.
PM posiadam. Są tak samo skopane w części dotyczącej kabiny, jak wszystkie wycinanki Jelczy wydane do tej pory. Grunt to mieć porównanie w dokumentacji zdjęciowej. Bez tego lipa wychodzi.
Rysunkami z Modelarza nie pogardzę. :-)
PM posiadam. Są tak samo skopane w części dotyczącej kabiny, jak wszystkie wycinanki Jelczy wydane do tej pory. Grunt to mieć porównanie w dokumentacji zdjęciowej. Bez tego lipa wychodzi.
Jak się uprzesz, to skleisz każdy, nawet źle opracowany model ))
Kartonowy Tur Bielska Majówka Modelarska 2022
nie ma sprawki tylko zeskanuje i wyśle ci na @ ale nie prędzej niż w niedziele bo jestem w trasieHator pisze:Być może taka wersja Jelcza w pojedynczym egzemplarzu gdzieś została zakupiona. Tego nie wiem. Widziałem jedynie zdjęcia ze Steyerem.
Dzięki wielkie. Pośpiechu nie ma, bo teraz i tak mam na warsztacie "czerwone koszary", a do wozów bojowych kompletuję potrzebną dokumentację. :-)
Jak się uprzesz, to skleisz każdy, nawet źle opracowany model ))
jelcz GCBA 13/48
Hator już jest na twojej @ poczta z planami tego modelu opublikowanego w modelarzu nr.3/1992 oczywiście 150dpi.
- Hurragan76
Szanowny staszku-h, ponieważ z Twojego wątku zrobiłem dyskusję na temat interesujący mnie - za co przepraszam, chcę się zrehabilitować i podrzucam Ci trochę materiału (oby przydatnego)
Skany pochodzą z:
"Instrukcja obsługi samochodu pożarniczego jelcz 004",
Jelczańskie Zakłady Samochodów JELCZ k/Oławy
W kurtce postaram się o dokumentację fotograficzną.
P.S. Interesuje Cię bardziej stary czy nowy karosaż?
Skany pochodzą z:
"Instrukcja obsługi samochodu pożarniczego jelcz 004",
Jelczańskie Zakłady Samochodów JELCZ k/Oławy
W kurtce postaram się o dokumentację fotograficzną.
P.S. Interesuje Cię bardziej stary czy nowy karosaż?
Możesz powiedzieć jak to znalazłeś? Jak wejść na resztę tej strony?Mysiek pisze: http://yogi.bubu.w.interia.pl/02_01.htm