*[Relacja/Okręt] HNoMS Thor Heyerdahl - norweska fregata typu Nansen 1:200
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Ahoj!
strk: Nie kombinuj z kolorowaniem śrub. Mosiądzu na domowych drukarkach nie uzyskasz. Ale w drukarni można to zrobić bez problemu. Do druku doda się farbę mosiądz metalizer i po sprawie. Będzie standard. Podpatrz sobie jak to robi np. Modelik w swoich okrętach ( śruby, bulaje).
strk: Nie kombinuj z kolorowaniem śrub. Mosiądzu na domowych drukarkach nie uzyskasz. Ale w drukarni można to zrobić bez problemu. Do druku doda się farbę mosiądz metalizer i po sprawie. Będzie standard. Podpatrz sobie jak to robi np. Modelik w swoich okrętach ( śruby, bulaje).
Pozdrawiam SZKUTNIK
Na pochylni: HMT "OLYMPIC" (1:200)
Na desce kreślarskiej: SAR 3000 (1:50) - DAR POMORZA (1:100) - OCEANIA (1:100) - WILHELM GUSTLOFF (1:200)
Na desce kreślarskiej: SAR 3000 (1:50) - DAR POMORZA (1:100) - OCEANIA (1:100) - WILHELM GUSTLOFF (1:200)
Ahoj!
Już w domku. Widzę że mój mail do Ciebie nie dotarł ( może poszedł jako spam).
Drukarnia na pewno jakaś się znajdzie, ale czy na pojedyńczy egzemplarz to wątpię.
Co do projektu tysiąclecia to dwa tygodnie temu została położona stępka. Są drobne problemy z ustaleniem prawdy historycznej co do uzbrojenia, ale mamy jeszcze czas. Najpierw skończ co zacząłeś.
Już w domku. Widzę że mój mail do Ciebie nie dotarł ( może poszedł jako spam).
Drukarnia na pewno jakaś się znajdzie, ale czy na pojedyńczy egzemplarz to wątpię.
Co do projektu tysiąclecia to dwa tygodnie temu została położona stępka. Są drobne problemy z ustaleniem prawdy historycznej co do uzbrojenia, ale mamy jeszcze czas. Najpierw skończ co zacząłeś.
Pozdrawiam SZKUTNIK
Ściana nadbudówki dziobowej. Wstępnie ją wyposażyłem, ale nie starczyło mi sił na pełną "drutologię". Drabina nie ma szczebli z drutu, tylko poręcze. Okapniki nad włazami chciałem wykonać z jeszcze cieńszego drutu, ale ręce mi się trzęsą...
Zamocowana na miejscu:
W miejscach kropek planuję przykleić lampy i głośniki, ale nie wiem czy z papieru uda się je wykonać. Jeśli nie, to odpowiednio przycięte kawałki izolacji z drutu telefonicznego powinny pasować.
Zamocowana na miejscu:
W miejscach kropek planuję przykleić lampy i głośniki, ale nie wiem czy z papieru uda się je wykonać. Jeśli nie, to odpowiednio przycięte kawałki izolacji z drutu telefonicznego powinny pasować.
- Szydercza Gała
- x 169
Ale powiedz mi co tu ma do rzeczy wydawanie sie? Albo trzymają wymiar albo nie, po co dorabiać do tego filozofię? Jak nie trzymają to trzeba zrobić tak żeby trzymały i tyle nie?
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
- Szydercza Gała
- x 169