*[Galeria/Samolot] Fight Fire With Fire - Spitfire !!!
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Galeria/Samolot] Fight Fire With Fire - Spitfire !!!
Witam
Oto mój ostatnio ukończony model - Spitfire Vb Trop z Kartonowego Arsenału. Męczyłem ten model ok. 1,5 roku, co niestety widać. To trudny model, wymagający masy cierpliwości i dokładności, ja robiłem go tak naprawdę z doskoku. Miesiąc leżał - jeden wieczór coś podłubałem. Męczył mnie ostatnio taki niedokończony na półce, więc się zawziąłem i skończyłem. Model bez wodotrysków i większych ulepszeń. Miałem natchnienie dawno temu i bawiłem się w kabinie drobiazgami, reszta praktycznie bez zmian. Na koniec polakierowany matowym akrylowym lakierem Model Mastera. Zapraszam do oglądania zdjęć !!!
Jako podkład muzyczny do zdjęć polecam http://www.youtube.com/watch?v=2-0epFiUIg4
Pozdrawiam
Oto mój ostatnio ukończony model - Spitfire Vb Trop z Kartonowego Arsenału. Męczyłem ten model ok. 1,5 roku, co niestety widać. To trudny model, wymagający masy cierpliwości i dokładności, ja robiłem go tak naprawdę z doskoku. Miesiąc leżał - jeden wieczór coś podłubałem. Męczył mnie ostatnio taki niedokończony na półce, więc się zawziąłem i skończyłem. Model bez wodotrysków i większych ulepszeń. Miałem natchnienie dawno temu i bawiłem się w kabinie drobiazgami, reszta praktycznie bez zmian. Na koniec polakierowany matowym akrylowym lakierem Model Mastera. Zapraszam do oglądania zdjęć !!!
Jako podkład muzyczny do zdjęć polecam http://www.youtube.com/watch?v=2-0epFiUIg4
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn paź 11 2010, 18:43 przez JaCkyL, łącznie zmieniany 1 raz.
Ha, może tym modelem mnie zmotywujesz do skończenia swoich spitów. Też już grzebię się z nimi od półtora roku, a im dłuższe przerwy, tym trudniej powrócić. Na szczęście zostało tylko dokończyć nóżki. Z przeróbkami poszedłem inaczej, kabina to standard plus blachy Hala, za to na zewnątrz, ile się da.
I potwierdzam, może na taki nie wygląda, ale to cholernie trudny model.
Oczywiście będzie do zobaczenia na konkursie?
I potwierdzam, może na taki nie wygląda, ale to cholernie trudny model.
Oczywiście będzie do zobaczenia na konkursie?
- Heinrich Kosmala
- x 170
-
Re: [Galeria] Fight Fire With Fire - Spitfire !!!
Szkoda, w takim razie, że nie pokazałeś na fotografiach tych drobiazgów w kabinieJaCkyL pisze:Witam
Miałem natchnienie dawno temu i bawiłem się w kabinie drobiazgami, reszta praktycznie bez zmian.
Od kilku tygodni męczę się nad tymi drobiazgami
===================================
Przyłączam się do gratulacji.
Ostatnio zmieniony pn paź 11 2010, 21:33 przez Robert1966, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Podoba się Wam? Mi tak średnio
Sikor - oczywiście przyniosę model na V LSM
Heinrich - prawda, kabinka trochę zmatowiała od lakieru, poprawie to jeszcze jak tylko uda mi się odkręcić słoiczek z błyszczącym lakierem Humbrola. Kabinka polakierowana błyszczącym lakierem odzyska swoja przejrzystość przynajmniej w stopniu zadowalającym.
Początkowe etapy budowy:
Fotel pilota - najmniej zadowolony jestem z klamer na pasach, nigdy mi nie wychodzą tak jak bym chciał, chociaż teraz już mam na nie sposób.
Kabina prawie złożona:
Miłego oglądania (przepraszam za paluchy na fotach).
Pozdrawiam
Sikor - oczywiście przyniosę model na V LSM
Heinrich - prawda, kabinka trochę zmatowiała od lakieru, poprawie to jeszcze jak tylko uda mi się odkręcić słoiczek z błyszczącym lakierem Humbrola. Kabinka polakierowana błyszczącym lakierem odzyska swoja przejrzystość przynajmniej w stopniu zadowalającym.
Prosił, prosił i wyprosił. Ta galeria w założeniu miała być relacją, dlatego robiłem trochę zdjęć podczas budowy. Wyszło jak wyszło i teraz mogę tylko wrzucić kilka zdjęć z budowy kabiny, innych nie mam.Robert1966 pisze:Szkoda, w takim razie, że nie pokazałeś na fotografiach tych drobiazgów w kabinie
Początkowe etapy budowy:
Fotel pilota - najmniej zadowolony jestem z klamer na pasach, nigdy mi nie wychodzą tak jak bym chciał, chociaż teraz już mam na nie sposób.
Kabina prawie złożona:
Miłego oglądania (przepraszam za paluchy na fotach).
Pozdrawiam
No, ten Spit wygląda wyjątkowso atrakcyjnie, chyba najefektowniejszy ze wszystkich 3 dotychczas wydanych... Chyba Mk I się jeszcze niedługo pokaże, ale podejrzewam, że nie będzie to rewelacja w porównaniu z tym. Sam nabrałem ochoty na popełnienie go, nie wiem czy teraz mi się znowu priorytety przez Ciebie nie zmienią
Szkoda, że nie zabezpieczyłeś oszklenia kabiny przed lakierowaniem. Model wiele traci przez taki głupi błąd. Mam nadzieję że z tego wybrniesz.
Szkoda też że nie zobaczę go na żywo. Niestety i w tym roku nici z LBN. Już drugi raz.
Szkoda, że nie zabezpieczyłeś oszklenia kabiny przed lakierowaniem. Model wiele traci przez taki głupi błąd. Mam nadzieję że z tego wybrniesz.
Szkoda też że nie zobaczę go na żywo. Niestety i w tym roku nici z LBN. Już drugi raz.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Gratulacje JaCkyL. Jak zwykle piękny model. Bardzo przyjemnie ogląda się takie wykonanie i świetną galerię. Super
Gratuluję też fotki tygodnia
Gratuluję też fotki tygodnia
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"