[Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Przecież chodzi o satysfakcję ? Nieprawdaż ? Nawet gdy później po popływaniu taki kartoniaczek zgnił na półce! Otóż w połowie lat 80-tych (chyba to był 85-ty) z "Małego Modelarza" zbudowałem pływającego Zawiszę Czarnego i do głowy mi wówczas nie przyszło, że to był "wyczyn" na skalę światową. Śrubki on wprawdzie nie miał, ale pływał. Radość była ogromna! Satysfakcją było to, że kadłub zbudowany był z najprawdziwszego papieru/kartonu, tak jak i cały model. Kładłem nasączone cellonem kolejne warstwy papieru a na końcu całość zaszpachlowałem.
Aby zabezpieczyć się przed ewentualnymi niespodziankami, całość, łącznie z żaglami była dokładnie zaimpregnowana.
Tomaszu, dzięki za oświecenie mnie w temacie polistyren. Z uwagą będę śledził Twojego Bismarcka, a jednocześnie postaram się zgłębiać tajniki polistyrenu, Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na Waszą Koledzy Modelarze - pomoc w tym względzie.
Ps. Każdy zawsze kiedyś (jeden wcześniej, drugi później) po raz pierwszy zapoznaje się z czymś dla niego nowym.
-------------
Pozdrawiam: BORYSIO
-------------------------------------------
"ZALELTĄ, KTÓRA NALEŻY CHYBA DO NAJWAŻNIEJSZYCH, JEST DUŻA WARTOŚĆ DYDAKTYCZNA MODELARSTWA PAPIEROWEGO" - Andrzej Samek
Aby zabezpieczyć się przed ewentualnymi niespodziankami, całość, łącznie z żaglami była dokładnie zaimpregnowana.
Tomaszu, dzięki za oświecenie mnie w temacie polistyren. Z uwagą będę śledził Twojego Bismarcka, a jednocześnie postaram się zgłębiać tajniki polistyrenu, Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na Waszą Koledzy Modelarze - pomoc w tym względzie.
Ps. Każdy zawsze kiedyś (jeden wcześniej, drugi później) po raz pierwszy zapoznaje się z czymś dla niego nowym.
-------------
Pozdrawiam: BORYSIO
-------------------------------------------
"ZALELTĄ, KTÓRA NALEŻY CHYBA DO NAJWAŻNIEJSZYCH, JEST DUŻA WARTOŚĆ DYDAKTYCZNA MODELARSTWA PAPIEROWEGO" - Andrzej Samek
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95