[Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Z uwagi na brak fotografii pokazujących w całości wygląd zespołu przekładni napędowej obrotu ramion dźwigów postanowiłem wykonać je w/g planów Hansa Gally. Efekt niedzielnego dłubania to dwa zespoły przekładni; na fotce poniżej przekładnia prawa. Z uwagi na wielkość zespołu, a raczej jego niewielkość nie wykonałem zębów na zębatkach (choć próbowałem).
-
- x 8
sam komin powala. Ciekawe co będzie jak skończysz całą łajbę.
Drobnica powala.
Drobnica powala.
W budowie:
Christie 1921, HMS Victory, MM Chwilowa przerwa
Skończone:
Budynek bliźniaczy, 4TP (PZInż.140) MM
Christie 1921, HMS Victory, MM Chwilowa przerwa
Skończone:
Budynek bliźniaczy, 4TP (PZInż.140) MM
W rufowej części komina została przez Ciebie wprowadzona czarna listwa - wygląda na pomiarową, w posiadanych materiałach Plany H. G. cz. IV oraz W P. nr 19 str 52 zdjęcie dolne z prawej, sugeruje, że w tym miejscu był jakiś wciągnik. Czy ta listwa to coś wcześniejsze proszę o informację.
PS
Wykonanie detali - szczególnie przekładni super.
Pozdrowienia
Veteran
PS
Wykonanie detali - szczególnie przekładni super.
Pozdrowienia
Veteran
Wybacz Veteranie, ale to fotka została niefortunnie zrobiona (zły kąt fotografowania) i faktycznie może wprowadzić w błąd. Jak najbardziej są tą elementy windy amunicyjnej (szyny prowadnic kosza). A biało-czarne paseczki to nic innego jak ich ażurowa konstrukcja (choć faktycznie wyglądają jak jakaś listwa pomiarowa).
Ostatnio zmieniony pn sie 24 2015, 21:18 przez Tomasz D., łącznie zmieniany 1 raz.
Winda amunicyjna
Dziękuję
Podziw dla wiedzy, przy okazji proszę o inną projekcję.
Pozdrowienia
VETERAN
Podziw dla wiedzy, przy okazji proszę o inną projekcję.
Pozdrowienia
VETERAN