Proszę o więcej na temat tego worka „prezentowego” pod owym,
że tak powiem… tyfonem (syrena ładniejsza i ładniej brzmi -jak da głos , no ostatecznie być może "sygnalizator", ale...tyfon?).
Z wyciągarki wychodzi „lina”, może by tak cieńszą żyłkę wstawić lub linę "nitkową"? (chyba, że jest, a zdjęcie inaczej pokazuje)
Możliwym jest że ten worek (na fotce ciemno szary) był w jakiś sposób związany z modulowaniem dźwięków wydawanych przez tyfon - to jedna z teorii, a jak było naprawdę to nie wiem.
Co do linki to jest ona chyba zbyt słabo naciągnięta, postaram się to poprawić lub ewentualnie wymienić na inną.
Na dzień dzisiejszy prace przy kominie zakończone - brakuje oczywiście reflektorów, co widać . Reflektory miały być następne w kolejce (od razu wszystkie 7 występujących na okręcie) ale z uwagi że mam już wykonane od jakiegoś czasu główne bryły hangarów bocznych wykonam je właśnie teraz by nie walały się na biurku. Po wykonaniu dokleję je do komina i dopiero wtedy wykonam reflektory kończąc definitywnie tą dość długą przygodę z kominem i aż do jego montażu do reszty nie będę Was nim męczył.
Komin nad kominy!
Model sam w sobie, na nie jednej imprezie modelarskiej byłby głównym faworytem do "Best of show"
Sądzę ze gdy stanie na swoim miejscu modelarstwo na świecie się zmieni diametralnie. Będzie się wtedy mówiło o modelach; te przed i te po Bismarcku Tomasza D.
Ty i Art jesteście rewelacyjni w tym co robicie, nic dodać nic ująć. Jestem wielbicielem niemieckich pancerników lecz stan zdrowia nie za bardzo mi na klejenie ich pozwala eh:(
Niestety jestem ,,szczęśliwym" posiadaczem zaniku mięśni. wiele bym dał by móc kleić takie cudeńka