[Relacja-Koniec] Mi-24D Hind - A. Haliński
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Zbyniu mam pytanie. Czy miałeś wyciętą laserowo oklejkę W3b? Bo normalnie w wycinance jest ona na arkuszu z częściami oznaczonymi ** a sama nie ma oznaczenia. Widziałem na innym forum relację z budowy i pewien modelarz popełnił gafę podklejając ją razem z innymi wręgami na tekturkę ** i okazało się że w tym miejscu szkielet może być za gruby o grubość tektury. Przez to może potem powstać szpara w poszyciu. Pozdrawiam.
- 19zbyniu95
- 19zbyniu95
Witam,
Od razu przepraszam, że nie zrobiłem zdjęć w trakcie oklejania poszyciem, ale było to tak pracochłonne, iż w ogóle o tym zapomniałem.
Co do poszycia, to jestem nawet zadowolony z efektu.
Za co należy mi się samo krytyka :
- rozerwane poszycie pod prawymi drzwiami przedziału desantowego, spowodowane próbą odklejenia przyklejonego częściowo poszycia, metodą "na mokro"
- Dobór retuszu do koloru szarego, a szczególnie w miejscu pokazanym strzałką.
Pomimo tych wpadek, myślę, że efekt jest dobry - nie ma (na razie) szpar widocznych na pierwszy rzut oka, czego się najbardziej obawiałem.
Ale jeszcze dużo do oklejenia, więc wszystko może się zdarzyć.
mariuszb7 rozumiem, ze chodzi Ci o przejście k-ba w belkę ogonową? Widziałem relację na papermodels, ale w innych modelach ten problem nie wystąpił. Jakoś dam radę
Mam nadzieję, że nie zanudziłem wykładem
Zapraszam do komentowania
CDN
Od razu przepraszam, że nie zrobiłem zdjęć w trakcie oklejania poszyciem, ale było to tak pracochłonne, iż w ogóle o tym zapomniałem.
Co do poszycia, to jestem nawet zadowolony z efektu.
Za co należy mi się samo krytyka :
- rozerwane poszycie pod prawymi drzwiami przedziału desantowego, spowodowane próbą odklejenia przyklejonego częściowo poszycia, metodą "na mokro"
- Dobór retuszu do koloru szarego, a szczególnie w miejscu pokazanym strzałką.
Pomimo tych wpadek, myślę, że efekt jest dobry - nie ma (na razie) szpar widocznych na pierwszy rzut oka, czego się najbardziej obawiałem.
Ale jeszcze dużo do oklejenia, więc wszystko może się zdarzyć.
mariuszb7 rozumiem, ze chodzi Ci o przejście k-ba w belkę ogonową? Widziałem relację na papermodels, ale w innych modelach ten problem nie wystąpił. Jakoś dam radę
Mam nadzieję, że nie zanudziłem wykładem
Zapraszam do komentowania
CDN
mgr na Sztukasie
dr na Czajniku
to teraz habilitacje Zbyniu ciśnie na tym ustrojstwie
Piorunująca kariera naukowa
dr na Czajniku
to teraz habilitacje Zbyniu ciśnie na tym ustrojstwie
Piorunująca kariera naukowa
Ej idź se stądmariuszb7 pisze:model jest fajnie opracowany tylko trza uwazac przy ogonie tam moga byc problemy polecam papaermodels.pl
My mamy swobodnego motyla, Francuzi zwiewnego papilona, Hiszpanie kolorowego mariposa, Anglicy flegmatycznego butterflya a Niemcy.... a Niemcy przeciwpancernego Schmetterlinga ;]
--------------------------------------------------------
Się buduje: ???
Się zbudowała: "Jedenastka"
--------------------------------------------------------
Się buduje: ???
Się zbudowała: "Jedenastka"
- 19zbyniu95
Dzisiaj przeczytałem fajny artykuł o MI 24
http://www.alert24.pl/alert24/51,84880,9066078.html?i=1
Zbyniu zwróć uwagę na opony.
http://www.alert24.pl/alert24/51,84880,9066078.html?i=1
Zbyniu zwróć uwagę na opony.